Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedostatok miesta na disku C

Pri čistom, záplatovanom OS W10 1709 x64 bit., stačí miesto cca 8GiB bez swap a hiberfile. Po dôkladnom okresaní zaberie čistá W10 1709 miesto cca 6.5GiB.

Ak do W10 nacpeš bežný obslužný SW, balík MS Office, grafiku v podobe CorelDraw, fotošop, Videostrižne, zvukový SW, apod., zaberie miesto celý OS na primárnom oddiele maximálne do veľkosti 25GiB.

Logicky, vlastné dáta, doklady. zálohy si ukladaj na druhý oddiel.

To, že ti boptná nekontrolovateľne systémový oddiel opísal dôkladne LedníBrtník. Okrem vypnutia bodov obnovy sa plnia zložky temp, tmp. Je možné, že disponuješ na pozadí škodnou ku ktorej si prišiel cestou nejakého SW.

Ale, aby si nekafral, že píšem o veciach o ktorých dávno vieš, dám ti stručný skript, ktorý po stiahnutí spusti myšou, ako Správca!!! Čistenie trvá cca 15 min. http://leteckaposta.cz/567785891

Dávku si môžeš vo vlastnej réžii doplniť o cestu svojho browsera k mazaniu nepotrených dát. Dávka je zložená výhradne z príkazov z dielne redmondských vývojárov od MS.

Po spustení skriptu ukonči prácu, lebo na záver je nastavený reštart, alebo posledný riadok "vyremuj" v Notepad.exe, príkazom REM, a zmenu ulož.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny