Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Volant Easy Touch Steering ET-2033

Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Mám volat Easy Touch Steering ET-2033 (koupil jsem ho přes aukro) byl u něho cd s ovladačem, dá se říct, že funguje napůl. Plyn nereáguje vůbec ve hře Euro truck simulator 2. Kalibrace jsem zkoušel, otáčení volantu a tlačítka jsou funkční, jen když kalibruji nechce se mi ukazovatotáčení volantu, nereágují brzdy ani plyn, jen tlačítka na volantu. Když chci ve hře Euro truck... nastavit volant, vyberu si v nastavení můj volant (klávesnice + usb driver nebo tak nějak to tam je) a když chci zadat čím budu ovládat plyn tak šlápnu na plyn a ukáže se, že bylo nastaveno a rewáguje, ale když chci nastavit otáčení volantu tak se mi plyn nastaví sám na žádné nastavení. Proto jsem nucen nastavit plyn jako brzdu, což je celkem blbost ale jinou možnost jsem neměl, můžete mi prosím poradit co stím? Jen podotýkám, že se jedná o starší volant a ovladač na cd je na win xp nebo vista a já mám Windows 10 64bit. hledal jsem dokonce nejnovější ovladače ale nenašel jsem nic. Prosím, poradíte mi? Děkuji

Předmět Autor Datum
Otázne je, ako si ten volant nainštaloval. Zásada bola, je a bude, že najskôr sa inštalujú ovládače,… poslední
yYy 20.01.2018 19:55
yYy

Otázne je, ako si ten volant nainštaloval. Zásada bola, je a bude, že najskôr sa inštalujú ovládače, na výzvu sa pripojí zariadenie a takto sa inštalácia dokončí, pretoe OS následne zariadeniu pridelí tento ovládač. Pokiaľ si však pichol volant do USB, OS ihneď priradí GENERICKÝ ovládač a ani následné doinštalovanie potrebného ovládača to už nezmení.
Takže - odobrať volant zo systému cez Správcu zariadení. Reštart - inštalácia ovládača ako PRVÁ a až potom pripojenie toho volantu (často na výzvu).

V hre sa potom neobjaví možnosť "klávesnica + USB zariadenie", ale sa zobrazí "klávesnica + volant XXXX" - pretože už OS bude o ňom vedieť a pozná jeho VID (Vendor ID, meno).
A potom sa v herných nastaveniach dajú priradiť k jednotlivým tlačidlám volantu, k pedálom, samotnému volantu presná funkcia. A samotný volant má tiež potom vlastnú kalibráciu a nastavenie citlivosti.
Mám ETS2 - hrávam cez "klávesnica + myš", ale môem aj "klávesnica + volant menovolantu" - to je výber samotných vstupných periférií, potom je nastavenie herného zariadenia, kde si nastavím jednotlivé funkcie ovládacích prvkov a ďalšia voľba, kde si to všetko vykalibrujem, nastavím citlivosť, mŕtvy chod, linearitu a iné fičuriny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru