Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mám Zoner Photo studio 18 a neumím to používat

Modul vyvolat je pěkný, ale ne každý potřebuje skladovat upravené fotky a k nim ještě ty neupravené, zvlášť v dnešní době, kdy se produkují stovky fotek, na které se stejně už pak nikdo nepodívá.
Úpravy na klávesové zkratky nejsou v modulu vyvolat dostupné, tam si můžu pouze hrát z hejblátky - je to pomalejší než 2 nebo 3 kroky aplikované v editoru. Z mého pohledu je to taková hračka - v podstatě vyvolání z RAW, aplikované na JPG, navíc pak musím fotku exportovat, nemůžu ji jen Enterem uložit.

Standardně to dělám tak, že si fotky po nafoceni stáhnu z karty, zpracuju a uložím. Až pak se zbavím fotek ve foťáku.
Pokud se něco nepovede, funguje akce UNDO, dá se nastavit na víc kroků než ta hodně nízká výchozí hodnota. A když se nepovede něco fakt hodně, tak si fotku znovu vezmu z foťáku.
Takže v podstatě mám vyvolání bez funkce "vyvolání" a to pro případy, kdy nechtěně při editaci fotku smažu.

Funkce vyvolání je možnost, kterou ZPS poskytuje, stejně tak, jako pseudovrstvy (mluvím o poslední verzi ZPS 18, než se přešlo na předplatné).

ZPS umožňuje spoustu věcí, spoustu úprav, ale pak narůstá časová náročnost na zpracování fotek. Běžný člověk nefotí do RAW, nepotřebuje fotit a skládat víc fotek kvůli HDR. Potřebuje základní věci, které se s ZPS dají velmi dobře a rychle zvládnout aby zpracování fotek nebylo časově náročné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny