Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Segate 2 TB externy hdd- problém pri zálohovaní

Segate 2 TB externy hdd, mám problém z externý hdd, dnes som ho pripojil a má problém zo zálohovaním. Stále píše zalohovanie neaktívne, prístup zamietnutí. Samostatne sa datové subory dajú nahrať ale záloha systému mi nefunguje, skúšal som 6x. Nepomohla kontrola chkdsk, HD Tune ukázal že všetky clusteri fungujú bezproblémovo, vykonal som aj kontrolu chýb ale nič... Za kladné vyriešenie problému vopred ďakujem.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Stále píše zalohovanie neaktívne, prístup zamietnutí. Kdo to píše? Nějaká zálohovací aplikace?
host 21.01.2018 21:03
host
Aby sa disk nainštaloval je potrebné nainštalovať aplikáciu Driver Manager, spolu s ňou sa pri inšta…
TomasD 21.01.2018 21:16
TomasD
A co zálohování systémem? Manager nepotřebuješ. nový
Kyncl 22.01.2018 08:41
Kyncl
Tu srajdu musíš zřejmě spustit jako správce, brání tě UAC. nový
touchwood 22.01.2018 12:48
touchwood
Však vždy spúšťam ako správca doteraz ma systém neblokoval až teraz backup blokuje. Jedná sa o disk… nový
TomasD 22.01.2018 14:23
TomasD
moment, není to ten PC s USB prodlužkou? :-) nový
touchwood 22.01.2018 14:34
touchwood
Ta ale nejde, takže som zapojený cez ten malý konektor, ktory fungoval. nový
TomasD 22.01.2018 14:56
TomasD
Takže, nakoniec bol problém v nekompatibilných ovládačoch i programe Seagate M3. Spustil som chkdsk… nový
TomasD 19.05.2018 12:11
TomasD
Pardon, pomýlil som sa, súbor nevymazal chkdsk ale sfc /SCANNOW nový
TomasD 19.05.2018 16:49
TomasD
Aby sa disk nainštaloval je potrebné nainštalovať aplikáciu Driver Manager pochopitelně že ne. běžn… nový
lední brtník 19.05.2018 22:42
lední brtník
Tak ako teda zálohovať svoje dôležité data? USB DISK (Nespoľahlivý), CD a DVD (Nespoľahlivé), extern… nový
TomasD 20.05.2018 00:51
TomasD
USB DISK (Nespoľahlivý) ... externá USB HDD nespoľahlivý. doufám, že aspoň rozumíš zkratkám co tu p… nový
lední brtník 20.05.2018 11:19
lední brtník
Nieje to fash úložisko, Segate má v sebe original sata disk. Len je cez mostík SATA/USB pripojení po… nový
TomasD 20.05.2018 11:50
TomasD
už si rozumíme, to jsou ty termity. já flashce říkám flashka, prodejci tomu říkají usb disk. hlavně… poslední
lední brtník 20.05.2018 12:57
lední brtník

Aby sa disk nainštaloval je potrebné nainštalovať aplikáciu Driver Manager, spolu s ňou sa pri inštalácii nainštalujú i ovládače. Cez aplikáciu je potom nutné odpojiť hdd aby sa nepoškodilo, zálohovať či zašifrovať svoje data a obsahuje i aplikáciu doktor HDD pri externý disk. Disk až na problém z dlhším kabelom šiel, od Vianoc až do dnes. Nechápem čo sa mohlo stať, disk mi ani nespadol ani som s ním za chodu nepohyboval. Proste som urobil zálohu svojho dátového disku, potom som spustil zálohu samotného systému a tam píše zalohovanie neaktívne, prístup zamietnutí.

[maxtor-disk-manager2.jpg]

Však vždy spúšťam ako správca doteraz ma systém neblokoval až teraz backup blokuje. Jedná sa o disk Maxtor(Samung) Segate 2 TB externý HDD. Dnes som spustil M3 Driver Manager a klikol som na doktor HDD, začalo skenovať a celé skenovanie malo trvať 5 hodín, nakoniec trvalo 7 a skončilo rýchlou hláškou Warning! N/A Error... a ešte niečo anglicky ale nestihol som prečítať.

Takže, nakoniec bol problém v nekompatibilných ovládačoch i programe Seagate M3. Spustil som chkdsk G /f, ten odstránil nejaký súbor, ktorý nútil môj externý HDD tváriť sa ako Segate a výsledkom je že disk má teraz originálne Maxtor ovládače, pracuje oveľa rýchlejšie a je spoľahlivejší. Síce program Seagate M3, teraz z diskom nevie pracovať ale nepotrebujem ho. Buď zoženiem taký originál na Maxtor alebo nejaký dokúpim.

Aby sa disk nainštaloval je potrebné nainštalovať aplikáciu Driver Manager

pochopitelně že ne.
běžný 2tb disk funguje hned bez jakékoli kriplaplikace - jak jsi za 4 měsíce sám zjistil.

jen jsme ti v minulosti po tvých haváriích zásadně nedoporučovali usb disk, tak sis koupil ten největší, abys o všechna data příšel najednou.
za půl roku tu budeš, že na tom disku byly jediné originály dat, zálohy nikde, a zas to tvýma rukama nepůjde přečíst. tvůj boj.

USB DISK (Nespoľahlivý) ... externá USB HDD nespoľahlivý.

doufám, že aspoň rozumíš zkratkám co tu píšeš. (usb disk a usb hdd je totéž)

je praktické přenášet data přes bezproblémovou flashku či usb disk. ale je velmi naivní spoléhat na bezporuchovost, nemožnost poškození či ztráty, na to že se windows někdy naučí korektně hlásit "bezpečné odpojení" nebo že nejlevnější a nejtenčí usb prodlužováky nemůžou vadit.
když někdo vyhodí prachy rovnou za 2tb usb disk, navalí tam prostě všechno, všude to sebou tahá - a riziko ztráty dat vesele roste.
vlastností zálohy je především to, že data jsou duplikovaná (a na jiném disku). už vidím, jak se někdo brodí ve 2tb bordelu a udržuje aktuální verze souborů na více místech.

možným řešením pro domácnost je síťový nas disk, na který si dávkou s příkazem xcopy zkopíruju důležitá pracovní data. může se tak dít automaticky po zapnutí, nebo skript spouštět z plánovače.
je to dobrá metoda pro domácí síť, ale příliš nepomůže, když je člověk milovníkem virů, zvláště ransomware.

při jednom pc doma se může naska zdát zbytečná, pak je dobré mít aspoň druhý disk - na důležité dokumenty ani nemusí být nijak velký, stačí libovolný z už nepoužívaného staršího pc. ten mít napevno jako druhý disk v pc. odpadne nejpochybnější usb připojení i nutkání svoje cenná data bez zálohy někam přenášet. samozřejmě to pak chce trochu kázeň: záložní disk nemůže sloužit jako druhý pracovní, u něj je právě ideální použít kopírovací skript v "po spuštění". ale věřím, že člověk který slyší na slovo "zálohy", si jejich význam uvědomuje a chová se podle toho.

jednoduché řešení s druhým diskem vypadá nepoužitelné pro notebukáře. ale ani ti nejsou ztraceni, stále je možnost pořídit si dock a do něj mít trvale připojený esata nebo usb disk, který bude furt ležet na stole a nikam ho nebudu tahat.

kopírovací skript je možné vytunit tím, že se zálohy budou komprimovat (free 7zip) a zároveň se archív pojmenuje podle data. jestli denně nevytvářím nová umělecká díla ale spíš jen neužitečně surfuju, bude stačit ten skript spouštět z plánovače jednou za týden.

když mám relativně přebytek výkonu na kancelářské pc (žádnou atomovou sračku) a mám k dispozici např. acronis true image, můžu starost o pravidelné zálohování nechat jemu.
(zabudovanému zálohování ve win bych se vyhnul, duševní pochody pánů z redmontonu mi bývají záhadou)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru