Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem monitor

Dobrý den,Ahoj:)

Chtěl bych znát názor odborníků,kteří tu jistě jsou. Volal mi kamarád,kterej takřka vůbec nerozumí počítačům,že prý jeho monitor zničehonic zčervenal (jedná se o měsíc starý LDC monitor,a měsíc starý počítač,takže o nový komplet).Ptal jsem se i na přehřívání a bylo mi řečeno,že počítač je v relativně chladném prostředí,žádný jiný rušivý zdroj okolo a to zčervenání proběhlo prý opravdu během chvíle a bez zjevné příčiny. Navíc je prý zvláštní,že ovladací nabídka na monitoru (nastavení kontrastu atd.)se prý po zapnutí zobrazuje v původních barvách,tedy ne v červené.Jedu za kamarádem až odpoledne a přemýšlim čim by to tedy mohlo být,samozřejmě příčinu asi (snad) zjistím až na místě,přesto se Vás chci zeptat jestli náhodou nevíte s předstihem někdo co by s tím pravděpodobně mohlo být,jaké by mohli být příčiny, případně zda-li s tim máte nějaké zkušenosti??Ptal jsem se i jiného odborníka a bylo mi dokonce řečeno,že muže být problém se s nárazovou stat.elektřinou (počítač se nachází ve veterinární ordinaci) od zvířat.Tak nevím.

Děkuji moc.Hezkej den všem

Předmět Autor Datum
Ptal jsem se i jiného odborníka a bylo mi dokonce řečeno,že muže být problém se s nárazovou stat.ele…
mif 19.06.2008 10:11
mif
ja tomu s tou elektřinou taky moc nevěřim,ALE nikde nevíš co se mlže stát:)),kompy jsou nevyzpytatel…
superpigeon 19.06.2008 10:13
superpigeon
Kompy su nevyspytatelne len ak na nich bezi Windows, alebo ak ich obsluhuje BFU, v ostatnych situaci…
MM.. 19.06.2008 13:18
MM..
Tipuju na povysunutý kabel v GK nebo v monitoru.
Prasak 19.06.2008 12:37
Prasak
Přesně tak, na 99,9999999%
josephino 19.06.2008 13:21
josephino
Pokud v té veterinární ordinaci léčí lišky a doktor s vadou chůze používá ebonitovou hůl, není poško…
karel 19.06.2008 12:46
karel
:-D:-DBože karle, ty mě zabiješ.:-D
drdys 19.06.2008 13:08
drdys
Jezisikriste! :-D:-D:-D:-D:-D Karel na Hrad!
mif 19.06.2008 14:27
mif
Karle, nechces zacit psat svuj blog? :-D
Boeing 19.06.2008 17:19
Boeing
Karel už ho určitě píše, ale zůstává v utajení.
josephino 19.06.2008 17:44
josephino
buď mu nějaký kočkodan nahryzal vga kabel, nebo mu ho nějaký slon nalomil, nebo používá starý kabel… poslední
lední brtník 20.06.2008 09:55
lední brtník

Ptal jsem se i jiného odborníka a bylo mi dokonce řečeno,že muže být problém se s nárazovou stat.elektřinou (počítač se nachází ve veterinární ordinaci) od zvířat.

LOL! :-D Odbornik!!!

Ja to tipuju na povytazeny signalovy kabel (jedno na ktere strane /moncl - GK/). Odpojit, poradne zastrcit a zasroubovat. Ale muze to byt i chyba HW razu (vadny kabel/monitor/grafika).

Kompy su nevyspytatelne len ak na nich bezi Windows, alebo ak ich obsluhuje BFU, v ostatnych situaciach sa spravaju celkom deterministicky :-)
So statickou elektrinou to na 99.999% nema nic spolocne, ak nevzal srubovak a nesprtal sa v tom :) Ved to je vsetko od PC cez kabel az po monitor elektricky odtienene.

Ako prve skontrolovat kabelaz (prip. aj iny kabel ak mas), nastavenie monitora (teplotu farieb resp. RGB nastavit v menu monitora na defaultne hondoty), skontrolovat nastavenie ovladaca GK (zvycajne tam je uprava farieb tak ci sa s tym nehral), a skontrolovat ze ci si nenastavil nahodou pozadie plochy vo Win na jednofarebne cervene :))

Pokud v té veterinární ordinaci léčí lišky a doktor s vadou chůze používá ebonitovou hůl, není poškození statickou elektřinou vyloučeno.
Jinak to spíš vypadá na nějakého neopatrného vepře, který vykopl kabel mezi monitorem a PC. Možná to udělal schválně jako protest proti zavedení poplatků ve zdravotnictví.

buď mu nějaký kočkodan nahryzal vga kabel, nebo mu ho nějaký slon nalomil, nebo používá starý kabel dávno zlomený o stůl, nebo jak už uvedli ho nějaká užovka povytáhla.

p.s.: termín nárazová statická elektřina mě taky pobavil, ale chápu co tím nešťastník myslel. jenže nemyslel, veterinární ordinace není místo kde by byl důvod ke vzniku statické elektřiny - pokud tam teda doktor ve volném čase neleští ebonitové kly liščími ohony.

p.s.2: "kompy jsou nevyzpytatelný..." to vypadá na epicentrum zvláštních odborníků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru