Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem monitor

Dobrý den,Ahoj:)

Chtěl bych znát názor odborníků,kteří tu jistě jsou. Volal mi kamarád,kterej takřka vůbec nerozumí počítačům,že prý jeho monitor zničehonic zčervenal (jedná se o měsíc starý LDC monitor,a měsíc starý počítač,takže o nový komplet).Ptal jsem se i na přehřívání a bylo mi řečeno,že počítač je v relativně chladném prostředí,žádný jiný rušivý zdroj okolo a to zčervenání proběhlo prý opravdu během chvíle a bez zjevné příčiny. Navíc je prý zvláštní,že ovladací nabídka na monitoru (nastavení kontrastu atd.)se prý po zapnutí zobrazuje v původních barvách,tedy ne v červené.Jedu za kamarádem až odpoledne a přemýšlim čim by to tedy mohlo být,samozřejmě příčinu asi (snad) zjistím až na místě,přesto se Vás chci zeptat jestli náhodou nevíte s předstihem někdo co by s tím pravděpodobně mohlo být,jaké by mohli být příčiny, případně zda-li s tim máte nějaké zkušenosti??Ptal jsem se i jiného odborníka a bylo mi dokonce řečeno,že muže být problém se s nárazovou stat.elektřinou (počítač se nachází ve veterinární ordinaci) od zvířat.Tak nevím.

Děkuji moc.Hezkej den všem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
buď mu nějaký kočkodan nahryzal vga kabel, nebo mu ho nějaký slon nalomil, nebo používá starý kabel… poslední
lední brtník 20.06.2008 09:55
lední brtník

buď mu nějaký kočkodan nahryzal vga kabel, nebo mu ho nějaký slon nalomil, nebo používá starý kabel dávno zlomený o stůl, nebo jak už uvedli ho nějaká užovka povytáhla.

p.s.: termín nárazová statická elektřina mě taky pobavil, ale chápu co tím nešťastník myslel. jenže nemyslel, veterinární ordinace není místo kde by byl důvod ke vzniku statické elektřiny - pokud tam teda doktor ve volném čase neleští ebonitové kly liščími ohony.

p.s.2: "kompy jsou nevyzpytatelný..." to vypadá na epicentrum zvláštních odborníků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru