Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak spustit VLC video přehrávač s předvoleným vstupem "webkamera"?

Protože mi přestal fungovat jednoduchý zobrazovač vstupu z webkamery na monitor ve fullscreen (a jediné, co jste mi tu funkčního poradili) je VLC, tak jestli to někdo umíte, tak mi prosím poraďte - asi budou potřeba nějaké parametry příkazové řádky při spouštění (ale z popisu na Command_Line_Examples to nějak nemůžu vykoumat).

Když si totiž webkameru nastavím jako zachytávací zařízení, pracně nastavím zdroj obrazu, poměr stran a vypnu zvuk - pak uložím seznam skladem, tak přestože je v tom souboru kamera.xspf vše nějak uloženo:


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<playlist xmlns="http://xspf.org/ns/0/" xmlns:vlc="http://www.videolan.org/vlc/playlist/ns/0/" version="1">
	<title>Seznam skladeb</title>
	<trackList>
		<track>
			<location>dshow://</location>
			<extension application="http://www.videolan.org/vlc/playlist/0">
				<vlc:id>0</vlc:id>
				<vlc:option>dshow-vdev=Microsoft® LifeCam Studio(TM)</vlc:option>
				<vlc:option>dshow-adev=none</vlc:option>
				<vlc:option>dshow-aspect-ratio=16:9</vlc:option>
				<vlc:option>live-caching=300</vlc:option>
			</extension>
		</track>
	</trackList>
	<extension application="http://www.videolan.org/vlc/playlist/0">
			<vlc:item tid="0"/>
	</extension>
</playlist>

tak když to potom spustím, stejně si to vybere interní kameru a zapne zvuk...

Nebo-li několikrát denně spustím VLC, zvolím zachytávání, změním vstp videa, vypnu zvuk, spustím přehrávání, přepnu poměr stran a to mě fakt nebaví :-(

Předmět Autor Datum
Tak po několikahodinovém zkoumání jsem dospěl k jakžtakž funkčnímu způsobu. Spouštím to přes příkaz… poslední
JoDiK 24.01.2018 15:20
JoDiK

Tak po několikahodinovém zkoumání jsem dospěl k jakžtakž funkčnímu způsobu.

Spouštím to přes příkazovou řádku:

"c:\Program files\videolan\vlc\vlc.exe"   dshow:// --dshow-vdev="" --dshow-adev="none" --dshow-size="800x600" --dshow-caching=300  --fullscreen --sout "#duplicate{dst=display}" 

Sice se mi nepodařilo zadat konkrétní webkameru (furt se mi tam cpala ta integrovaná) ale po jejím zakázání a volbě "defaultního" zařízení to funguje.

--dshow-vdev="" - to je výběr "default" vstupního video zařízení, pokud jsem tam vyplnil cokoliv jiného, třeba jak mi název webkamery zobrazuje systém: "Microsoft® LifeCam Studio(TM)" tak mu zřejmě ty specální znaky v názvu vadily.

Nejsem sice úplně spokojen - dokud jsem nepřidal parametr --fullscreen, tak to nešlo z ovládacího panelu pod oknem videa maximalizovat. Teď se to sice spustí hned maximalizované, ale zas to nereaguje na ESC aby se to vrátilo do okna, funguje ale zkratka s - stop, kterou si ovšem nepamatuji.

Co je ale horší, má to cca sekundovou latenci. Naštěstí to při 800x600 zvládá aspoň 20 snímků za sekundu, při spouštění výběrem zachytávacího zařízení nešlo zvolit rozlišení a při defautním 1920x1080 to mělo jen 5 snímků za sekundu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru