Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Preinstalace Linuxu se zachovanim uzivatelskych dat

Děkuji.
S tou instalací, při tvorbě oddílů dostanu několik voleb, kromě pro mě teď naprosto nepoužitelných "Smazat linuxové oddíly a nainstalovat" a "Smazat celý disk a nainstalovat" i pro mě nejvhodnější "Manuální úprava oddílů", tam jsem na to přišel, jak novou instalaci napasovat do starých oddílů:
-jak vybrat které oddíy formátovat a které neformátovat,
-jak nastavit přípojné body starých oddílů (ty jsou při přeinstalaci oddíly typu "Nepoužívat oblast"),
-jak jim nastavit filesystém který nechat stejný
-a jak nastavit velikost kterou nechat stejnou - nic jiného mě to dělat nenechá, snad jen navíc přidávat a mazat oddíly což teď nepotřebuji, snad to pojede i prakticky hlavně po instalaci. U swapu formátování není nabídnuto ani není možné.

Problém je, že při instalaci se instalátor ptá na prvního uživatele a já nevím který byl na staré instalaci první.

Můžu / mám /musím / nebo naopak vůbec nesmím : při instalaci prvního a po instalaci v nainstalovaném systému i všechny ostatní uživatele, pojmenovat stejně jako ty staré uživatele? Pokud to udělám, jejich domovské adresáře s jejich soubory ze staré instalace budou k jejich uživ. účtům z nové instalace připojeny automaticky a přístupné a čitelné hned, nebo se to musí nějak komplikovaně nastavovat zvlášť nebo tím naopak hrozí, že staré domovské adresáře budou přemazány a přepsány novými prázdnými stejně se jmenujícími domovskými adresáři a obsah starých adresářů bude smazán???

S tím přihlašováním ve staré instalaci: Při přihlašování ve staré instalaci (nová ještě není provedena) když zadám špatné heslo, tak se mi ukáže že jsem heslo zadal špatně a nepustí mě to a nabídne mi to nové přihlášení - to vše je stejné jako standardní bezchybné chování, zatímco při zadání dobrého hesla systém uživatele začne přihlašovat, zmizí přihlašovací obrazovka a zobrazí se to co normálně při přihlašování - po sem systém funguje naprosto bezchybně - a potom ještě než naběhnou ikonky a panely (majitel stroje tu má to šílené příšerné Unity) tak se PC sekne a může se čekat třeba hodinu a nic se neděje, je vidět jen tapeta toho kterého uživatele. Prostředí je Unity.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny