Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
"čeština" je součástí firmware, a neříká se tomu "čeština", ale lokalizace. Lokalizaci poskytuje buď…
touchwood 19.06.2008 19:22
touchwood
ze si niekto kupil iphone :)
Michal 19.06.2008 22:29
Michal
fuj. iphone není telefon, to je frikulínské onanovadlo.
touchwood 19.06.2008 23:00
touchwood
Ale netrep. Skusil si si to ovladat? Mas ho? Pouzivas ho? (napr. v spojeni s wifi doma?) Lebo keby h…
MM.. 19.06.2008 23:22
MM..
"Netrepem." Mobil používám opravdu hodně (za týden protelefonuju několik hodin, datové přenosy, prác…
touchwood 20.06.2008 07:27
touchwood
OT/ frikulínská to je od souslovi "free cool in"? OT/
Boeing 20.06.2008 07:32
Boeing
jo. poslední
touchwood 20.06.2008 08:18
touchwood

"čeština" je součástí firmware, a neříká se tomu "čeština", ale lokalizace. Lokalizaci poskytuje buď přímo výrobce, anebo dovozce, typicky mobilní operátor. Firmware je pak nutno odborně naflashovat, výjimkou jsou např. nové Nokie nebo (dneska už nevyráběné) Siemensy, kde výrobce poskytuje (resp. poskytoval) koncovým zákazníkům nástroje na flashování.

Pokud máš telefon z tzv. šedého dovozu, budeš mít asi problém, málokdy se na ně vztahují záruky, o podpoře apod. už vůbec nemluvě.

Ale netrep. Skusil si si to ovladat? Mas ho? Pouzivas ho? (napr. v spojeni s wifi doma?) Lebo keby hej tak to nepises. Ked porovnam smiesnu nokiu za ktoru som vyvalil 150eur (bez zmluvy) a jej najdebilnejsie menu na svete a iphone (ktory sa cenovo zas az tak moc nelisi) tak to je jak porovnat trabant a mercedes. Trabant je ta nokia, aby si to chapal spravne :-)
Apple je imho jedina firma na svete ktora vyraba pouzitelnu IT techniku a rozumne ovladatelny software.

"Netrepem." Mobil používám opravdu hodně (za týden protelefonuju několik hodin, datové přenosy, práci s kalendářem apod. do toho nepočítám) a rovnou ti řeknu, že COKOLIV, co má dotykový displej je "divočárna", která sice pěkně vypadá, ale z praktického hlediska je naprosto o ničem. Je to ověřeno na několika mých spolupracovnících, kteří "pokusně" přešli na WM s dotykovým ovládáním a následně se vrátili k oné "nejdebilnější" Nokii, protože zjistili, že dotykové ovládání je sice efektní, ale vyžaduje daleko lepší koordinaci, někdy i dvě ruce.

Apple je IMHO typická frikulínská firma. Její HW se až tak moc neliší od jiných značkových, SW pak má jisté ergonomické znaky, nicméně to není nic extra (podotýkám, že s produkty Apple jsem pracoval několik let). Celý její byznys je pak postaven na falešném vytváření pocitu jedinečnosti.

Tak to vidím já, nicméně Ty to můžeš vidět jinak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru