Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční počítač, pokus o instalaci windows 10

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Kamarád si pořídil SSD a chtěl na něj nainstalovat Windows 10. Připojil ho k desce a ke zdroji, vytvořil si instalační médium na Flashku a dostal se do instalačního menu. Tam zvolil instalaci na ono SSD a po chvíli vyběhla chybová hláška "0xc000000e" Opakoval tedy postup a dostal se ke stejnému výsledku. Zapnul tedy PC se starým HDD a rozhodl se nechat všechno z něho přemigrovat do SSD. V noci se asi vyskytla nějaká chyba a domrvil se jak HDD původní, tak SSD a už se do windows nedostane.

Dneska dopoledne se ještě dostal do BIOSU a do 'nefunkčních windows' hlásajících nutnost opravy. Teď večer už ale PC nefunguje vůbec. Prý vrčí, ale klávesnice s myší nesvítí a obrazovka hlásí "No Signal". Všechno je zapojeno dobře, kabely má tam, kde mají být, RAMky docvaknuté, ještě se stalo, že po třech "No Signal" zapnutích jedno fungovalo, ale pak zase ne.

Zajímá mě tedy, co teď dělat. Jaká byla chyba při instalaci Windows na SSD ? Vadné SSD ? Vadný Flash disk ? Jak se teď dostat ze situace, kdy se nedostane ani do BIOSU ?

Děkuji za všechny rady

Předmět Autor Datum
Odpojit vsetky HDD a SSD a USB falsh, vypnut z 230V na par minut a clear CMOS. Nasledne zapinat bez…
MMnereg 29.01.2018 15:11
MMnereg
HDD a SSD odpojen, clear CMOS hotov a pořád nic. Monitor "No Signal", neskočí BIOS. Pokud by to bylo…
1337 29.01.2018 15:50
1337
Tu sa to riešilo: https://www.zive.cz/poradna/nenacte-se-bootovaci-medium-chyba-0xc000000e/sc-20-cq-…
Julo5 29.01.2018 19:12
Julo5
Co statická elektřina ??? Poškozené konektory, deska ??? Zapojoval to zkušený pracovník ??? poslední
dsa 29.01.2018 19:24
dsa

Odpojit vsetky HDD a SSD a USB falsh, vypnut z 230V na par minut a clear CMOS. Nasledne zapinat bez diskov, ci to nabehne po bios resp. hlaske ze neni z coho bootovat. Ked to nepomoze tak postupne vyberat RAM a odpajat dalsie karty a draty kejsu apod az kym nezisti co je vadne.
Ked to nabehne raz z troch, tak vtedy vliezt do BIOSu load defaults a save&exit. Trebars to len pretaktoval alebo co.

0xc000000e tazko povedat moze to mat suvis s modom bootovania (legacy vs uefi) alebo s oddielmi na diskoch apod. Ale tazko povedat moze to byt cokolvek.

HDD a SSD odpojen, clear CMOS hotov a pořád nic. Monitor "No Signal", neskočí BIOS. Pokud by to bylo v RAM, tak by BIOS naskočil ne? Počítač ještě před instalací SSD fungoval bezproblému, potom po migraci disku nenaběhl. Buhví, na co kliknul. Osobně to vidím na nějaký maglajz v základní desce. Monitor zkoušel jiný, jiný kabel, bez grafiky to nezapne, ale větráčky se točí. Možná se hrabal v update BIOSU a v půlce ho vypnul, těžko říct, když jsem u toho nebyl a on tomu rozumí jako koza petrželi...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru