Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s kartou?

Zdravím. Nedávno jsem zaznamenal zvláštní problémy s mou grafickou kartu v notebooku, GeForce GTX 950M. U několika her se mi stalo, že hra přestala pracovat, popř. vyhodila nějaký error o grafické kartě.

Konkrétně u hry Mafia II

Nebyla nalezena vhodná grafická karta - podotýkám, že tato hláška se objevila až po spadnutí hry!

U The Sims 4

Hra spadla. Když jsem ji chtěl znovu zapnout, vyskočilo něco ve smyslu, že není možné hru zapnout a že v systému se nenachází žádná grafická karta.

Navíc nešla zapnout žádná jiná hra. Buď se zapla a hned spadla nebo vyhodila nějaký error. U hry Path of Exile to vyhodilo něco s DirectX.

Po restartu pak zase vše funguje jak má. Napadlo mě, že by to mohlo být způsobeno aktualizací Windowsů (mám W10), která proběhla nedávno. Hned potom jsem taky aktualizoval ovladače karty, což by mohlo teoreticky problém vyřešit, jelikož od té doby (hrál jsem asi jen 10-20 minut), jsem tento problém nezaznamenal. Taky podotýkám, že počas hraní nezaznamenávám žádné “grafické deformace„. Tím myslím problíkávání atd...

A tak bych se rád zeptal, čím by to mohlo být způsobeno (žádný virus jsem v PC nenašel).
Děkuji za odpověď :)

Předmět Autor Datum
Jakpak jsi aktualizoval ty "ovladace karty"? A k tomu notebuku mas ovladace pro w10?
Dwane Dibbley 02.02.2018 23:53
Dwane Dibbley
Aktualizoval jsem přes aplikaci “GeForce Experience„ a následně jsem zkoušel aktualizovat i přes spr…
WillGuest 03.02.2018 08:13
WillGuest
Tak si hezky stahni ovladace ze stranek vyrobce toho notebuku (svuj konkretni model si snad zvladnes… poslední
Dwane Dibbley 03.02.2018 08:33
Dwane Dibbley

Aktualizoval jsem přes aplikaci “GeForce Experience„ a následně jsem zkoušel aktualizovat i přes správce zařízení. Nevím jestli je to tak správně, ale napsalo to, že ovladače jsou aktuální. Předpokládám, že ty ovladače jsou pro W10. Notebook je nový, starý cca. 5-6 měsíců a tento problém se objevil až teď a to jsem ho zaznamenal až po aktualizaci Windowsu. Po včerejší aktualizaci ovladače, jak už jsem zmínil výše, se problém neopakoval. Ale i tak bych rád věděl, čím by to mohlo být zapříčiněno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru