Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr monitoru na programování/hry/filmy do 5,5 tisíc

Zdravím,
potřebuji nový monitor, ale moc se v tom neorientuju. Přestal mi fungovat 18" monitor, tak jsem prošel pár recenzí a snad ve všech našel monitory nad 24", což mě zarazilo, protože mi to přijde dost, ale to je asi o zvyku.
Monitor budu využívat prakticky na všechno - práce (programování) i zábava (hry, filmy apod.). Žádné úpravy fotek nebo práce s grafikou.

Co bych si představoval?
Full HD, 24" maximálně, matný, možnost neustálého připojení ke stolnímu pc a připojování k notebooku (tedy možnost připojení více zařízení a přepínat mezi nimi. Tedy asi více HDMI portů? 1 HDMI kabel doma mám) a v budoucnu nejspíš přikoupím další monitor (netuším, jak je tohle řešeno, jestli pro to musí mít monitor něco navíc). (+ dostupnost na Alze :-))

Co by byla výhoda (nepožaduji, ale je to plus)?
Nastavitelná výška a reproduktory.

Cena?
První jsem si představoval, že tak 3 tisíce budou stačit, za což jsem něco našel, ale není to úplná hitparáda. Takže po doporučení Dell U2414H od známého jsem ochoten jít výš, ale těch 5,5 tisíc (cena toho Dellu) je strop. Takže za nižší cenu budu rád, ale záleží, na úkor čeho to snížení bude.

Předem díky za tipy

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny