Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zamrzávání, vyhozené pojistky ?

Mohlo taky něco tepelně odejít - degradovat. Když jede PC na plný výkon, je tam nějaké rozložení teplot dané převážně tím, jak proudí chladící vzduch. Vyhozením pojistek se přestane chladit a i když přestane přidávat teplo, tak nějaké teplo tam furt je. A protože neni popoháněné, tak putuje jinam a teploty se rozloží jinak. Takže mohlo dojít k degradaci něčeho poblíž zdrojů tepla.
Taky mohl odejít zdroj, při přepětí, které následovalo po tom zkratu (zůstal ten zkrat, nebo se přepálil dřív, než vypadnul jistič, první případ je příznivější, na zkratu přepětí neuděláte), ale to se mi zdá dost nepravděpodobné. Spíš to co jsem popsal pro základovku se odehrává i ve zdroji.

Jeden čas byla móda toto zveličovat a prodávaly se různé sety na dochlazení PC po vypnutí, později některé základovky ještě chvíli po vypnutí foukaly (pouštěly do ventilátorů napětí z 5Vsb možná přes step-up nevim), už jsem o tom dlouho neslyšel. Tohle je samozřejmě jiný případ, tady by se dochladil, leda kdyby měl baterky.

Dobré by bylo zkusit jiný zdroj, pokud máte kde si ho půjčit (tj. pokud máte i jiné PC).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny