Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opravy pro chyby Meltdown a Spectre

Ohledne BIOSu, tak v ramci aktualizaci BIOSu vychazi i opravy mikrokodu procesoru. Tohle je treba vedet a koukat na opravy mikrokodu, protoze mohou byt dost podstatne. Napriklad, kdyz jsem kupoval Skylake pomerne brzo po vydani, tak v procesoru byla docela zavazna chyba, ktera byla vyresena opravou mikrokodu, tudiz aktualizace BIOSu byla nutna.

Momentalne jsou myslim vsechny zname chyby na Skylake a Kaby Lake vyreseny a je malo pravdepodobne, ze by se vzhledem ke stari procesoru objevily dalsi chyby, vyjimkou jsou chyba Intel Management engine opravena v listopadu a prave Spektra chyba z ledna. Otazka je, zda-li na tvoji desku, poud mas Intel, vysla oprava na Management Engine samostatne nebo oboji bylo vyreseno v lednu nebo se vykaslat jak na Management, tak na Spektru.

U Coffee Lake bych byl opatrny, procesor je pomerne novy a chyb muze byt vice, takze aktualizace BIOSu bude asi v urcitem okamziku nutna.

U RyZenu je zase dulezita oprava mikrokodu 1.6 vydana nekdy myslim v srpnu samozrejme take formou BIOSu, tam toho bylo pomerne hodne, ale od te doby uz je to myslim take v pohode.

---

Ja mam Haswell, tam uz ani nevim, kdy jsem naposledy aktualizoval BIOS, nemelo by byt treba a Skylake, tam mam myslim posledni aktualizaci BIOSu nekdy priblizne duben 2017, pak uz jsem take neaktualizoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny