Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Propojení dvou komponentů - reproduktory-televize

Dobrý den.
Spíše než nějak odborněji se zeptám jen laicky a spíše na radu a názor.

Vlastním reproduktory Genius SW-HF5.1 4600, které mám zapojené k počítači. Dále vlastním televizi Panasonic TX-40EX703E. Samozřejmě je známo, těm, kteří se o to zajímají, že obecně televizory přestaly podporovat výstupy zvuku u televizorů. Zase je výhoda, že tato televize má optický výstup na zvuk (tedy v podstatě jeden z nejkvalitnějších), který bych rád pomocí optického kabele propojil s mými zmiňovanými reproduktory.

Jelikož moje reproduktory mají ale pouze ANALOG (Cinch) vstupy, tak je jediná možnost zapojit televizi s reproduktory pomocí nějakého kabelu / převodníkuz Optického na analog (cinch). Moje reproduktory (viz specifikace či fotky) podporují více kanálů, mezi kterými lze přepínat (takže není problém propojit jak televizi s repráky do kanálu ,,TV" a také přepnout pak zpět na kanál ,,PC" 5.1 zvuku).
Otázkou je - který z převodníku (kabelů) z Optického na analog (cinch) mi doporučíte.
Jelikož jsem poměrně náročný uživatel co se týče medii obecně (hudba i obraz), rád bych využil nějaký kvalitnější převodník - nemusí to být zase nějaká úplně špička za desetitisíce, v podstatě nějaký kvalitní za přijatelnou cenu.

Napadla mě také možnost to propojit místo převodníku rovnou zakoupením ,,zesilovače", který bych následně později mohl využít na připojení třeba dalších komponentů (třeba bluray přehávače, který plánuji a podobně).

Která varianta vám přijde lepší - pomocí převodníku (Optický->analog(cinch)) nebo zesilovač? Pokud zesilovač, který doporučíte? Do zesilovače by šlo pak pomocí optického připojit tv a ve stejným vstupu pak zapojit do TV kanálu do beden?

Díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prevodnik na 5.1 jsi nikde nevidel..? Dyt se to tu resi furt. Dej si vyhledat DAC 5.1. Jinak narocny…
Abox 15.02.2018 21:19
Abox
Bavíme se o řešení za tři až patnáct fíků? Tedy ano, viděl. Za ty prachy jsou v bazarech použitá dom…
mif 15.02.2018 21:24
mif
Jsou, po straně je sloupek fotek "kolem dokola", takže i zezadu ;-). Hezká hračka… poslední
Kachlík 16.02.2018 16:42
Kachlík

Bavíme se o řešení za tři až patnáct fíků? Tedy ano, viděl. Za ty prachy jsou v bazarech použitá domácí kina (včetně repráků a digitálních vstupů).

edit:

Tak tos mě dostal. Sice tomu není vidět prdel (fakt jsou tam ty cinche? ]:)), ale za ty prachy (slibují komplet 5.1 out) super.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru