Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem k čemu v Adblocku Plus je sitekey funkčnost?

Prostě si představ, že máš stránky, na kterých se vyskytuje nějaký výraz, co lidi často blokujou (co já vím, třeba *.ad.* )
A že máš nějaký důvod ho tam mít a předpokládáš, že ho lidi budou chtít zrovna na tvých stránkách vidět, i když ho jinde vidět nechtějí.
Tak si dáš do stránky indikátor, že to jsou ty tvoje stránky a lidi to můžou mít globálně zakázané, ale na tvých stránkách povolené a nemusí přitom vypisovat ani dlouhý seznam zakázaných stránek (a pořád přidávat další), ani dlouhý seznam povolených stránek (tvojich, když pořád přidáváš další).

Tak tohle to elegantně vyřeší.

Pokud máš jen jeden blog a 10 kámošů, tak tě to nezajímá. Pokud jsi firma s tisícem zaměstnanců a jde o tvoji firemní síť, tak to může mít docela dobrý smysl. Pokud navíc publikuješ vlastní seznam filtrů, který tvoji zaměstnanci pocvinně používají (na firemních počítačích), tak ti to docela řeší jinak složitý problém.

Stejně tak to můžou používat velké informační servery a doufat, že známí poskytovatelé oblíbených filtrů to do svých seznamů zahrnou.
A stejně tak si to tam může dát i jednotlivý uživatel, když chce někde speciálně něco povolit. Já mám v seznamu fitrů dvojmístný počet vyjímek, kde se obvyklé věci nefiltrují. Několik z nich je ze stejné oblasti a klidně bych to pořešil jedním filtrem místo několika, kdyby to tam v tom webu měli (bohužel zatím nemají).

A pokud tě to nezajímá, tak to prostě nepoužívej stejně jako nepoužíváš 99.99% vlastností, které poskytují ostatní tebou používané programy. Někomu zjevně stálo za to tomu věnovat (zadotovat) pár člověkoměsíců, jen aby ta možnost tam byla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny