Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak vypnout windows defender?

1.
Defender se jednoduše a čistě odstranit dá i z nainstalovaného systému. Defender tvoří klasické balíčky s mum, takže stačí tyto balíčky prostě a jednoduše odinstalovat.
2.
Pokud k něčemu potřebuješ přístupová práva tak prostě si ty přístupová práva vytvoříš tak, že převezmeš vlastnicví. Pokud ani to nejde (není to případ bodu 1.), tak pracuješ jako trustedinstaller, svedeš to? Já ano. A pak jde všechno.
3.
Defender je samotný antivir Defender. Pokud myslíš Defenderem i SecHealthUI, tak SecHealthUI není Defender. Defender odinstaluje každá lama, čistě odstranit SecHealthUI jen profík jako já nebo někdo, kdo použije skripty nebo postup, podle kterého bude postupovat. SecHealthUI je to samostatná inbox appx. Tvoří ji balíček bez mum a instalace appx. Pokud se odstraňuje z instalačky tak se odstraňuje pouze balíček a klíč z registru vyvolávající instalaci appx. Jelikož je to balíček bez mum, tak se nedá odinstalovat, ale odstraňit jej je potřeba ručně a to tak, že je potřeba vědět co za soubory máš smazat a jaké klíče v registru máš smazat a co upravit. Musíš vědět jak Windows pracuje s balíčky a k čemu třeba slouží reghive components a co v něm upravovat a mazat. Pokud odstraňuješ SecHealthUI z nainstalovaných Windows tak navíc je potřeba počítat s tím, že je to nainstalovaná inbox appx. Je nejprve nutné SecHealthUI změnit na neinbox appx a to se provádí změnou v StateRepository (je to obyčejná sqlite databáze), abys mohl upravovat StateRepository tak je nejpohodlnější použít to, co jsem psal v bodě 2., tedy pracovat jako trustedinstaller. Všechno to znáš? Já ano. A vše jde dělat pomocí cmd a ps skriptů. A taková odinstalace je čistá.
4.
To, co podle tebe zůstane v nabídce Start není Defender, ale právě SecHealthUI. Jak odstranit SecHealthUI jsem nahrubo popsal v bodě 3. Pokud se odtraní SecHealthUI i jako balíček, tak jak jsem popsal, tak se po kumulativních aktualizacích nebo ověření validity systému nevrací do systému.
5.
Odstranění Defendera je zhruba stejné z nainstalovaného systému i z instalačky. Rozdíl je pouze u SecHealthUI, podrobně jsem to popsal v bodě 3. V případě kumulativní aktualizace se nevrací SecHealthUI pokud se SecHealthUI odstraní i jako balíček (popsáno v bodě 3.). A co se týče nového buildu, tak finální instalačky jsou dostupné +- 14 dní před oficiálním uvedením finálního buildu oficiálně, takže je dostateční čas na to upravit instalačku (opět například odstranit defender a SecHealthUI a pod.) a upgradovat pomocí ní nebo z ní instalovat již Windows 10 bez Defendera a SecHealthUI. Takže nikde nic znova nemáš.
6.
Poslední verze je 1709. A příští je 1803.
Takže tak. Ještě něco?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny