Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak vypnout windows defender?

Já tu osobní spor nevedu. Jen tu šířím osvětu.
Netuším co si představuje běžná lamička pod pojmem "každá větší aktualizace". Buď má Windows 10 kumulativní aktualizace a ty jsou jednou někdy i dvakrát do měsíce nebo je uvolněn nový build a upgraduje se na nový build a ten se uvolňuje dvakrát ročně (jeden březnový a jeden zářijový). Pokud výjde nový build, tak na ten se upgraduje tak, že se prostě upgraduje z úplně nové instalačky (platí to pro všechny způsoby včetně upgrade přes windows update). A je naprosto logické, že ta nová instalačka obsahuje i defender a pokud s novou instalačkou nic neuděláš tak se ti tam nainstaluje i defender.
Jestli sis nevšimnul, tak jsem tu výše v bodě 5. psal:
"A co se týče nového buildu, tak finální instalačky jsou dostupné +- 14 dní před oficiálním uvedením finálního buildu oficiálně, takže je dostateční čas na to upravit instalačku (opět například odstranit defender a SecHealthUI a pod.) a upgradovat pomocí ní nebo z ní instalovat již Windows 10 bez Defendera a SecHealthUI."
Co ti na tom není jasné? Prostě až je dostupná finální instalačka nového buildu, tak se zas upraví a upgraduje se z ní (tak to dělám já). Finální instalačky jsou dostupné tak 14 dní před oficiálním uvedením. Nebo pokud se provede upgrade přes windows update na nový build tak se defender odstraní z nainstalovaného windows, což ale nedoporučuju, pokud chceš řešit i SecHealthUI, protože vysekat SecHealthUI z nainstalovaných windows je o kapánek složitější.
Jo a co se týče kumulativních aktualizací, tak pokud provedeš odstranění tak jak jsem uváděl, tak se defender ani SecHealthUI do windows nevrací.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny