Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak vypnout windows defender?

Nudo, jsi normální hloupá lamička a vůbec nevíš o čem píšeš. Ty umíš tak akorát googlovat, spouštět skripty a nepřímo žebrat o skripty.
Už jsem tu vysvětloval, že odstranit Defender (tím myslím jako AV) je naprosto triviální věc, tak netuším proč píšeš ty své bláboly:

Defender vo W10 sa nedá jednoduchým odištalačným príkazom ani hotovým skriptom, ani cestou PowerShell odinštalovať, lebo je prešpikovaný celým OS tak, aby s ním nemanipulovalo, ako v prípade s bežnými AV.

Někdo, kdo tomu aspoň trošililinku rozumí, nenapíše takové nesmysly jako ty.
Samotný Defender (tím myslím jako AV) jde odstranit triviálním odinstalováním pár klasických balíčků s mum. Princip postupu máš i v tom tvém odkaze v prostředku.
Největší "problém" není Defender (tím myslím jako AV), ale SecHealthUI (v tvém návodě na začátku - ale pouze nainstalovaný a bez odstraněných balíčků), název je "Centrum zabezpečení v programu Windows Defender".
Tedy takové to informační okno s nastavením, pokud odinstaluješ Defendera (tím myslím jako AV) skrz ty balíčky s mum, tak to okno SecHealthUI vypadá dost srandovně:
https://imgur.com/a/sybVR
a to i když i SecHealthUI je jasné, že ve Windows není přítomen antivir.
SecHealthUI je inbox appx s balíčky bez mum. A problém je to jednak ten, že ty balíčky jsou bez mum a jednak když se inbox appx nainstaluje, tak je trošku komplikované ji odstranit.
Ten tvůj odkaz je trošku schopnější než ten minulý. Ale pořád tu chybí odinstalace balíčků bez mum v případě SecHealthUI. Pokud to neprovedeš, bude se vracet například při kontrole systému na integritu a je možné i při kumulativní aktualizaci, protože ten návod dělá pouze to, co jsem tu už popisoval, tedy že udělá z inbox appx neinbox appx a odinstaluje ji. Jenže balíčky SecHealthUI jsou pořád v systému (např. info v reghive components a soubory tuším v WinSxS), takže SecHealthUI Windows kdykoliv, kdy se mu zachce, může SecHealthUI vrátit. Zdá se, že odinstalovávat balíčky bez mum pořád neumíš :-)
Jo a ještě poznámka k tomu tvému obrázku, odstranění řádku z Nastavení je otázka jednoho zápisu v registru, tím tu frajeříš? :-D Je to ten konec v tom postupu, to komentovat ani nebudu.
Co se týče toho Nastavení a Defendera, to je tak triviální, že to jsem myslím neměl potřebu nikde psát (to je ten prostředek a konec v tvém odkaze).
Co se týče SecHealthUI a odinstalace z nainstalovaného Windows (začátek v tvém odkaze), popisoval jsem to na MDL tu:
https://forums.mydigitallife.net/threads/how-do-i-uninstall-mixed-reality-portal-and-windows-defender-security-center.73704/#post-1332079
Na princip postupu jsem nepřišel já, protože jsem jej našel na netu, použil jsem princip ten, ale upravil jsem si ho, například jsem použil svůj prográmek RunAsTIplus na spouštění programů jako TI a udělal jsem si jej nakonec tak, že se provádí automaticky vše skriptem.
Psal jsem to tam asi měsíc a půl, než vzniknul tvůj odkazovaný článek.
Co se týče SecHealthUI a neinstalace appx v instalačce, tak to tam pak v tom vlákně psal abbodi1406 tu:
https://forums.mydigitallife.net/threads/how-do-i-uninstall-mixed-reality-portal-and-windows-defender-security-center.73704/#post-1335997
A tímto jde nahradit ten předešlí postup, takže je lepší už řešit neinstalaci appx SecHealthUI v instalačce než odinstalaci appx SecHealthUI z nainstalovaného systému.
V obouch případech ale musíš provést odinstalaci balíčků bez mum, to jde provést ručně (jako ve smyslu ne klasickým odinstalováním balíčku, ale musíš vytvořit skript, který vykoná to, co je potřeba). To ale, zdá se, neumíš :-) Já tu už nakopnutí provedl, zmínil jsem reghive componets. Mně toto nakopnutí stačilo:
https://forums.mydigitallife.net/threads/how-to-find-package-name-for-winsxs-folder.72852/
https://forums.mydigitallife.net/threads/how-to-find-package-name-for-winsxs-folder.72852/#post-1310862
Od té doby, co jsem zjistil, že důležitou úlohu v té odinstalaci hraje reghive components, tak jsem tu odinstalaci balíčků řešit dovedl.
Mimochodem princip té odinstalace jsem myslím dvakrát popisoval i na MDL (ale na něčem jednodušším než SecHealthUI).
Jo a pokud někdy zveřejním skripty na odstranění balíčků SecHealthUI tak to v prvé řadě dám na svůj web :-)
Jo a úplně všechno to lze dělat skripty a automaticky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny