Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lenovo Yoga 300 11iby nefunguje správně (dotyková obrazkova, ovladače, bsod...)

Zdravím, ze začátku chci upozornit, že popis problému je trošku obsáhlejší, jelikož jsem nechtěl nic vynechat.
Začalo to po instalaci update, kdy NTB přestal fungovat. Při jeho spuštění došlo k modré smrti a zobrazení hlášky SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (nespecifikované), poté se NTB restartoval a znova naskočila tato modrá smrt. Prostě došlo k zacyklení a nemožnosti jakkoliv se dostat do Windowsu (10). Prošel jsem všemožná česká a zahraníční fora ale žádné z uváděných řešení mi nepomohlo (zkoušel jsem cca. 8 způsobů). Takže jedinou možností byl poté reinstall. Původně byl na NTB Win8.1+upgrade na Win10. Vyzkoušel jsem nainstalovat obě dvě verze, ale u každé z nich nastaly následující problémy. (Šlo vždy o čistou instalaci jednotlivého systému a jako poslední jsem zkusil i 8.1 s následným upgradem).
1) Přestal fungovat dotykový display - V ovladačích chybí HID Complaint touch screen. Není ani v jiných oddílech ovladačů a ani není mezi skrytými ovladači. Pokoušel jsem se zase o všemožná řešení, ale bez úspěchu (znova jsem vyzkoušel postupně asi 6 metod, které by měli teoreticky pomoct se zprovozněním dotykáče). Jako možná příčina by možná mohla být neúspěšná instalace Intel Serial-IO Driver for Windows 10. Pokaždé při pokusu nainstalovat tento ovladač naskočí BSOD - SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (iaioi2ce.sys), tím pádem je nemožno jej nainstalovat. Zkusil jsem taktéž spustit troubleshoot, ale ten nenašel žáden problém. Ve vlastnostech NTB je taktéž uvedeno: No pen or touch input is avaiable for this display, tudíž systém ani nerozpoznal dotykový display.
2) Mnoho ovladačů má taktéž ikonku upozornění, jsou to: Intel(R) Dynamic Platform and Thermal Framework Processor Participant, 3x PCI Devices, System DMA Controller, 3x GPIO Controller, Intel(R) Sideband Fabric Device
Pokusil jsem se nainstalovat tyto ovladače skrze aktualizace windows, ale neúspěšně, nic to nevyhledá. Tak jsem zkusil 2 odlišené programy na update ovladačů, ovšem ani ony tyto ovladače nenainstalovali. A jako poslední jsem se pokusil o instalaci všech ovladačů ze stránek Lenovo manuálně, ale i po jejich instalaci tyto problémy stále přetrvávají a ikonky nezmizely.
3) Udělal jsem taktéž hardware check a to jak skrze externí program tak skrze windows. Žádnou chybu mi to nenalezlo.
Mimo jiné nefunguje taktéž tablet mode a při přechodu do režimu spánku je obrazovka mrtvá (Po naskočení black screenu se NTB už neprobere, musím provést hard reset)
S tímto posledním uvedeným problémem jsem se již párkrát setkal a k nápravě mi vždy pomohla instalace staršího ovladače grafické karty. Mimo jiné jsem cca 2 týdny zpět dělal reinstlall na jiném NTB, který byl od Dellu, a taktéž s polohovacím a dotykovým displayem ale vše poté fungovalo bez problému.
Vyzkoušel jsem všechny návody a postupy, které jsem našel všemožně na fórech a poradnách, včetně webu microsoftu a lenova. Fakt už nevím co s tím :D Je možné aby to způsoboval hardwarový problém, i když kontrola ukazuje že je vše OK?
Pokud jste to dočetli až sem, děkuji za vaši trpělivost a snad i rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, doporučuji stažení a instalaci čistého operačního systému Windows, který je možné stáhnout z j…
Vojta_L 20.02.2018 16:48
Vojta_L
Nic mi nepomohlo, zkoušel jsem nainstalovat i čistě jenom ovladače Lenovo a beze změny. V tom případ…
FantomasOstravsky 21.02.2018 12:46
FantomasOstravsky
Já s tím bojoval také,u tohoto TB : Lenovo IdeaPad Miix 3 - 64GB Pomohl znova nainstalovat firmware… poslední
kozakl 21.02.2018 17:19
kozakl

Ahoj, doporučuji stažení a instalaci čistého operačního systému Windows, který je možné stáhnout z jejich stránek - windows10.

Pokusil jsem se nainstalovat tyto ovladače skrze aktualizace windows, ale neúspěšně, nic to nevyhledá. Tak jsem zkusil 2 odlišené programy na update ovladačů, ovšem ani ony tyto ovladače nenainstalovali. A jako poslední jsem se pokusil o instalaci všech ovladačů ze stránek Lenovo manuálně, ale i po jejich instalaci tyto problémy stále přetrvávají a ikonky nezmizely.

Ihned po nainstalování systému stáhni všechny dostupné ovladače z webu podpory Lenovo, jiné ne a už vůbec ne skrze nějaké pofidérní programy. Ovladače najdeš zde - downloads.

Pokud ani poté nebude notebook fungovat korektně, doporučuji jej reklamovat. Kontakt na středisko podpory, kde je možné si objednat vyzvednutí zařízení k následné reklamaci (pokud je zařízení v záruce, pak je tohle zdarma), najdeš zde - services-warranty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru