Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB OTG standard + podpora

Dobrý den,
je mi velice dobře známo, co je to USB-On The Go, zkráceně USB-OTG. K smartphonům a tabletům podporujícím USB-OTG by mělo jít přes tzv. OTG kabel nebo OTG redukci (princip je stejný) připojit a používat veškeré USB příslušenství stejně jako k počítačům, kdy smartphone nebo tablet má roli Master = řídí komunikaci, a připojené zařízení má roli Slave = nechává se řídit, např. USB Flashdisky (normální "flešky"), ale i USB klávesnice, myši, gamepady, čtečky paměťových karet, ... .

Moje otázka zní: Pokud některé zařízení podporuje USB-On The Go (USB-OTG), musí podporovat veškeré komunikační standardy USB se všemi standardizovanými USB zařízeními nebo je to nějaké zase obvyklé šizení a klamání zákazníků výrobci elektroniky, kdy zařízení podle nich "podporující USB-OTG" podporuje jen komunikaci s záměrně omezenou množinou a typů zařízení nebo značek a modelů?

Mám problém, mám tablet Alcatel I216X, ten komunikuje přes OTG kabel s USB PC optickou myší, ale s USB PC klávesnicí a USB Flashkou nikoliv. Je chyba v tabletu, v ne příliš jasné a výrobci elektroniky často pro vlastní neetické obohacení a klamání zákazníků zneužívané definici co je to OTG, v OTG kabelu nebo v konkrétních kusech nebo modelech USB příslušenství? Děkuji.

(Dokonce jsem viděl, že je možné k smartphonům a tabletům připojit i USB HDD, ale tam často bývá problém s napájením, že většina smartphonů a tabletů nedokáže dostatečně napájet magnetický HDD pro jeho roztočení, přesun záznamových/čtecích hlav a ovládání. Pak jsem viděl i k mobilům a tabletům přes USB-OTG připojená i různá " všelijaká exotická zařízení" jako např. USB Plazmová koule, ale ta nijak nekomunikuje, používala pouze napájení z mobilu nebo tabletu. USB HDD a USB exotická zařízení tu ale nebudu řešit, to byla jen rozšiřující poznámka ;-) )

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny