Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Má cenu si platit antivir?

Tak jednak otevřít blbou přílohu v poště nestačí, musí se spustit, na což v případě spustitelného souboru je upozorněno a v případě například skriptu v doc musí ten skript uživatel povolit, protože defaultně je zakázaný.
Takže je otázka proč by uživatel vědomě spouštěl malware z přílohy v poště? Pokud tak činí, tak pravděpodobně činí i jiné nebezpečné aktivity a v tom případě je velice pravděpodobné, že má pc nakažený malwarem bez ohledu jestli má nebo nemá antivir, jen ta pravděpodobnost bude asi odhadem o 40% menší (zakládám to na faktu, že jeden vysoce postavený člověk v antivirové společnosti odhadl detekci antivirů na asi 40 %). Takže pokud nějaký člověk je debil a nerozezná malware v poště a spouští ho i když musí povolit spuštění nebo třeba skript v dokumentu a nebezepčnou aktivitu uživatel vykazuje třeba průměrně 1x za měsíc, tak s antivirem nebude nakažený za měsíc, ale průměrně za měsíc a půl. Cože je celkem irelevantní.
Z toho vyplývá, pokud uživatel chce řešit bezpečnost, tak antivir je zbytečný a jediné co musí uživatel dělat tak myslet nad tím co dělá a nedělat nebezpečnou aktivitu, což není ani tak těžké.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny