Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neustálý problém s připojením k WiFi jediného zařízení (Lenovo)

Ano, zkoušel jsem několik kanálů a zjistil jsem, že internet na ntb je funkční jen na jednom z nich (č. 1). Tento kanál je nastaven napevno. Šířka kanálu 20 MHz v routeru nastavena je. Nemohla by pomoci třeba změna nějakého parametru v konfiguraci wifi adaptéru? V příloze zasílám seznam změnitelných parametrů adaptéru notebooku.

Vraví ti niečo "charakteristika vyžarovaného signálu anténou"?
Takže priamo pod anténou bude skoro nulová, prípadne bude mať tak silu, že to tvoj NB nie je schopný riadne zachytiť (veď si sa presvedčil sám o tom, keď si sa postavil inde).
Nie je známe, aký máš router, ale pokiaľ máš aspoň s dvoma anténami - skús ich nasmerovať rozdielne o 90°. A potom skús, ako bude na tom ten tvoj NB s príjmom.

Řekl bych, že u všesměrové antény je vyzařovací charakteristika všesměrová, nebo ne? V předchozím příspěvku jsem psal, že v intenzitě přijímaného signálu problém není - ten je při nefunkčním internetu stále silný.
Co se týče routeru, model je uveden hned v prvním příspěvku - Netis WF2411I - levnější router s jednou odnímatelnou anténou, ale pro potřebu surfování po internetu dostačující.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny