Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neustálý problém s připojením k WiFi jediného zařízení (Lenovo)

Zdravím,

již delší dobu mám problémy s připojením jednoho ntb k jedné wifi síti.

Doma jsem zřídil nový router, ke kterému se připojují všechna zařízení bez problémů - až na jeden notebook značky Lenovo.

Problém se projevuje s každým připojením ntb k síti jinak. Nejčastěji internet po připojení funguje asi první minutu, poté je "omezen" (s tím, že síla signálu je stále velká). Někdy na okamžik omezení sítě zmizí a internet je chvíli funkční. Jindy zas po připojení nefunguje ani tu chvíli. Také se již stalo, že se intenzita příjmu signálu rychle a ve velkém rozsahu měnila a pohybovala mezi 2 až 5 čárkami cca každé 2 vteřiny!

Z nefunkčnosti jsem byl již zoufalý, neboť jsem vyzkoušel desítky rad z internetových diskuzí, ale žádná nevedla k řešení.

Nyní jsem však přišel na to, za jakých podmínek se nefunkčnost projevuje. Zjistil jsem, že omezenost sítě se projeví vždy, když je notebook umístěn POD routerem (router je umístěn na půdě). Ve chvíli, kdy notebook odnesu do stejné roviny, jako je půda, internet začne normálně fungovat (a funguje ještě mírně pod touto rovinou). Ovšem internet u všech ostatních zařízení (jiný ntb jiné značky, smartphone) fungují kdykoliv a kdekoliv - tedy i na místě, kde Lenovo má problémy. Přitom se tento problém u tohoto ntb projevuje jen u této jedné sítě, s připojením k ostatním sítím nemá problém.

Z tohoto chování bych řekl, že problém by mohl být v hardwaru notebooku Lenovo, pravděpodobně v anténě - jenže k ostatním sítím s připojením nemá problém, i když se nachází POD routerem této sítě.

Mohl by mi někdo na základě výše popsaného problému poradit, co by mohlo tento problém způsobovat?

Myslíte, že by problém mohl vyřešit externí usb wifi adaptér?

Předem děkuji za jakékoli rady.

NTB Lenovo:
- Model: G50
- OS: Win 8.1 (64-bit)
- WiFi adaptér: Intel Dual Band Wireless-AC 3160

Router Netis:
- Model: WF2411
- Anténa: TP-Link TL-ANT2409CL, všesměrová, 9 dBi, 2,4 GHz

(Vše je aktualizované a aktuální - jak ovladače adaptéru, tak firmware routeru.)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny