Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Optický audio kabel

Aha, nechci se samozřejěm nějak chlubit či tak, ale studuji technologickou fakultu a samozřejmě kromě chemie máme i fyziku, kde jsme se jistě učili, že zlato a meď je celkově určitě kvalitnější. Logicky - Měď a zlato a jiné drahé kovy (stříbro, platina, palladium, ruthenium....) jsou kovy s vysokou hustotou a vysokou nejen elektrickou vodivostí, i tepelnou. Takže tam určitě mají nějaký význam. Proč se tedy v PC technice používá zlato? Protože je vodivější.
Proto mě zaráží, že mi tady říkáte, že to nemá žádný význam a že zlato a měď tím pádem neplní na kontektorech a konstrukci kabelu žádnou funkci. Dle mě plní a cokoliv zlaceného, měděného či jinak pokoveno "drahými (neušlechtilými) kovy, zvyšuje kvalitu. Ale o.k...

Pro mě je nyní spíše zásadní otázka - co s tou tlouštkou - jít do toho tlustého? (Tím pádem bych musel vyvrtat do lišt nehezky větší otvor, což už tam zůstane a v případě, že by se třeba místnost stěchovala, by odstraněním nábytku, který lištu nyní kryje, pak šla díra v liště vidět a musela by se sehnat nová). Mám tedy koupit ten optický s tlustším kabelem a vyvrtat nehezkou díru do lišt (která tam už zůstane), nebo sehnat někde ten tenčí kabel? ;)

Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny