Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě nové PC sestavy s některými stávajícími komponenty

Dobrý večer,

rozhodl jsem se trochu zainvestovat do PC sestavy, s tím, že bych si dopřál nějaké novější tituly, které mi doteď byly zapovězeny (GTA5, Playerunknown's battleground, FIFA 18). S tím, že bych chtěl ideálně sestavu postupně doplňovat, než ji koupit najednou. Ideálně bych dříve nebo později, po dokoupení všech potřebných komponentů i např. livestreamoval na twitchi, popř. nahrával a ukládal videozáznam během hraní (prostě nahrát si zápas Fify "živě - během hraní") - není podmínkou. Nejsem v těchto věcech úplně zběhlý, ale pod tento text napíšu moji stávající sestavu, zda-li by se nedalo použít něco z ní a začít například pouze koupí zákl. desky a procesoru, s tím, že pak by se k tomu dokoupil potřebný zbytek.

Problém je, že nevím, jak tyto starší kousky, co mám teď, půjdou a nepůjdou osadit do nových komponentů. Proto žádám o radu vás. Jen doplním, že momentálně využívám dva monitory - jeden připojený přes DVI-D do grafické karty, druhý přímo do základní desky - zase s tím, že monitor bych dokupoval jako poslední - jenom jeden jako hlavní, nějaké FULLHD (jeden z dvou stávajících si nechám jako druhý monitor)

Dále mě zajímá názor, zda je lepší to postavit na intelu, nebo na nových ryzenech (jak říkám, nejsem v tom tolik zběhlý, tudíž neznám všechny pro a proti té a té platformy) - ale dle toho mála, co se ke mně dostalo, jsou nové Ryzeny skvělé v poměru cena/výkon.

Momentální sestava:
MSI H81M-E35 V2 (MS-7817)
DualCore Intel Pentium G3258, 3200 MHz (32 x 100)
Corsair Value Select VS2GB1333D3
MSI R7 260X (MS-V293)
WD Blue EX - 1TB

Pro tuto chvíli je pro mě tato sestava vcelku uspokojující, ovšem jak říkám, rád bych dohnal tu pár let trvající propast mezi mnou a hrami)).

A zapomněl jsem dodat, že OS mám.

Děkuji za všechny případné rady.

edit: zdroj dodám za chvíli, vytratil se mi

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny