Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5.1zvuk; prostorový zvuk, tecnologie 3d zvuku, zapojení, nutné komponenty.

Zdravím, možná to bude odemne až moc absurdní dotaz ale snad někdo trpělivý mi to jednoznačně vysvětlí. :-)

První otázka, spekuluji nad 5.1 prostorovým zvukem, který si chci momentálně v obýváku zařídit. A to z mých 4 pasivních studiových monitorů a pasivního SW. Samozřejmě k tomu si obstarám 5.1 receiver do kterého bude zapojena konzole a ntb přes hdmi do TV(ntb jen kvůli filmům) A to co mi vrtá hlavou je, že jsem našel receiver 5.1 kanálový a taky ten co má různe cetrifikace pro Dolby Digital zvuk a decodéry pro tyto zvukové techniky. No a jde mi o to jestli ten prostorový zvuk bude fungovat ikdyž třeba v mizernějším podání pouze s 5.1 kanálovým obyčejným receiverem nebo bude třeba ten, který má Dolby Digital dekodéry apod.

Druhá otázka, pokud si budu chtít pustit film s prostorovým zvukem, který jej ve svém formátu bude mít, stačí mi jen mít připojený ntb do receiveru přes hdmi a zvuk bude tak produkován, nezávisle na tom, jaká je v ntb zvuková karta. To samé by mě zajímalo u pc, který by byl zapojený přes hdmi z gk a v pc bych měl pouze integrovanou zvukovku ?

ještě se to pokusím zhrnout - mám v ntb/pc film v mkv souboru s prostorovým zvukem Dolby ATOM, je nutné mít zvkuovku která atmos podporuje, i receiver ?
- je 5.1 nebo 7.1 zvuk prostě vždy prostorový nehledě na různe technologie zvuku a jsou tyto technologie jako Dolby atmos, surround apod pouze jakýmsi vylepšením ?

Děkuji předem za každou odpověd.

Předmět Autor Datum
Když nebude mít DTS,THX apod tak to nepřehraješ třeba jenom pak ve stereo záleží jaký zvukový stopy…
sambilionk 05.03.2018 14:30
sambilionk
Bude ti chybět centr ... Pokud zvuk půjde přes HDMI do receiveru, na zvukovce nezáleží. Receiver b…
dsa 05.03.2018 16:40
dsa
€jak sepripojim na blutu reprak s pocitace predem dekuji ya pomoc
ruzzen 16.03.2018 02:30
ruzzen
V počítači musíš mít BT (interní nebo USB adaptér) + příslušný ovladač a spárovat to s BT reprákem. poslední
dsa 16.03.2018 09:49
dsa

Když nebude mít DTS,THX apod tak to nepřehraješ třeba jenom pak ve stereo záleží jaký zvukový stopy to bude mít......Pokud přehrávání z ntb tak to chce i zukovku ty integrovaný jsou o ničem,jinak dekodéry maj už všechny levný AV Receivery kolem 5000Kč pokud nechceš teda nějakej Čínskej šunt za tři litry to už je pak lepší koukat na Hifi Bazar a vzít nějakej jetej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru