Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5.1zvuk; prostorový zvuk, tecnologie 3d zvuku, zapojení, nutné komponenty.

Zdravím, možná to bude odemne až moc absurdní dotaz ale snad někdo trpělivý mi to jednoznačně vysvětlí. :-)

První otázka, spekuluji nad 5.1 prostorovým zvukem, který si chci momentálně v obýváku zařídit. A to z mých 4 pasivních studiových monitorů a pasivního SW. Samozřejmě k tomu si obstarám 5.1 receiver do kterého bude zapojena konzole a ntb přes hdmi do TV(ntb jen kvůli filmům) A to co mi vrtá hlavou je, že jsem našel receiver 5.1 kanálový a taky ten co má různe cetrifikace pro Dolby Digital zvuk a decodéry pro tyto zvukové techniky. No a jde mi o to jestli ten prostorový zvuk bude fungovat ikdyž třeba v mizernějším podání pouze s 5.1 kanálovým obyčejným receiverem nebo bude třeba ten, který má Dolby Digital dekodéry apod.

Druhá otázka, pokud si budu chtít pustit film s prostorovým zvukem, který jej ve svém formátu bude mít, stačí mi jen mít připojený ntb do receiveru přes hdmi a zvuk bude tak produkován, nezávisle na tom, jaká je v ntb zvuková karta. To samé by mě zajímalo u pc, který by byl zapojený přes hdmi z gk a v pc bych měl pouze integrovanou zvukovku ?

ještě se to pokusím zhrnout - mám v ntb/pc film v mkv souboru s prostorovým zvukem Dolby ATOM, je nutné mít zvkuovku která atmos podporuje, i receiver ?
- je 5.1 nebo 7.1 zvuk prostě vždy prostorový nehledě na různe technologie zvuku a jsou tyto technologie jako Dolby atmos, surround apod pouze jakýmsi vylepšením ?

Děkuji předem za každou odpověd.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bude ti chybět centr ... Pokud zvuk půjde přes HDMI do receiveru, na zvukovce nezáleží. Receiver b…
dsa 05.03.2018 16:40
dsa
€jak sepripojim na blutu reprak s pocitace predem dekuji ya pomoc
ruzzen 16.03.2018 02:30
ruzzen
V počítači musíš mít BT (interní nebo USB adaptér) + příslušný ovladač a spárovat to s BT reprákem. poslední
dsa 16.03.2018 09:49
dsa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru