Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Programovaní android

Podľa mňa najjednoduchší spôsob je spraviť webovú aplikáciu. Progressive Web Apps vedia fungovať ako klasické aplikácie - dajú sa pripnúť na plochu a fungujú v offline móde. Aplikácia môže byť priamo na Raspberry Pi, v tom prípade budeš ale predpokladám zápasiť s HTTPS. Takže pre začiatok bude asi jednoduchšie začať s jednoduchou web stránkou cez HTTP a potom vymyslieť, ako to zlepšiť.

Osobne by som rozmýšľal nad použitím AWS - Raspberry Pi by publikovalo správy cez IoT službu a cez CloudFront by si distribuoval statickú progresívnu webovú aplikáciu z S3, ktorá by získavala dáta volaním Lambdy cez API Gateway. Pri osobnom použití by si sa mal vojsť do free tier.

Ak chceš ísť cestou Android aplikácie, tak prvý krok (inštalácia Android Studio) máš úspešne za sebou. V Android Studiu vytvoríš nový projekt zo šablóny (napr. empty activity), ktorý následne spustíš. Pri spustení si môžeš vybrať, či to chceš spustiť v emulátore alebo na pripojenom telefóne. Takže rozbeháš jedno alebo druhé. V každom prípade sa môžeš stretnúť so špecifickými problémami, na ktoré sa môžeš spýtať (alebo si ich vygoogliť) keď na ne narazíš. Posledný krok je samotné naprogramovanie aplikácie, ktoré by nemalo byť zložité (HTTP request na Raspberry Pi alebo na webovú službu, ktorá má prístup k dáta publikovaným z Raspberry Pi, a následné zobrazenie dát).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny