Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Muj nazor je asi takovyhle: mobily cca do 8 tisic ma smysl obmenovat tak jednou za dva roky. Mobily…
merlouska 20.03.2018 21:50
merlouska
Divné. Mám třináct let old "blbou" Nokiu 6021. Na co potřebuju, stačí (volat). Desetitisícové "kosti…
mif 20.03.2018 23:39
mif
mife, jasne, najdou se lidi, co pouzivaji jeden a tentyz mobil dlouha leta. U hloupych telefonu na v…
merlouska 21.03.2018 20:22
merlouska
Jsem stará škola, stačí mi tisíciletý telefén. Manželka je opačného názoru (překvapivě ]:)) - čím ví…
mif 21.03.2018 23:17
mif
No jo, ty to bereš jako prostředek k telefonování. Spousta jiných v tom vidí kapesní počítač. Když n…
Prasak 22.03.2018 09:17
Prasak
Přesně takhle je potřeba to brát. Když má někdo telefon jen na volání a v krajní nouzi na SMS, vysta…
Potkan007 24.03.2018 12:44
Potkan007
Já teďka trošku z jiného soudku. Dnes mi bylo dáno vidět mladou rodinu, jak prochází kolem kvelbu mo…
mif 24.03.2018 14:47
mif
Všeho moc škodí. Aj mobily, fejkbůky, chlast, žrádlo. Takže někdo jde po ulici a čučí do mobilu, jin…
Prasak 24.03.2018 14:52
Prasak
A jinej jde s děckama do lesa nebo do zoo nebo na kolotoč nebo... Mám dva vnuky, s kterýma si užívám…
mif 24.03.2018 15:00
mif
Taky je od těch počítačů a mobilů občas vypráskám a jdeme ven. Dneska jsme prolezli nějaký ty jeskyn… poslední
Prasak 24.03.2018 18:41
Prasak

mife, jasne, najdou se lidi, co pouzivaji jeden a tentyz mobil dlouha leta. U hloupych telefonu na volani je to neco jinyho nez u smartphonu, ktery uz dneska slouzi pomalu misto pocitace. Ja treba nevolam vubec, pro me je u telefonu primarni mobilni internet a na komunikaci pak vyuzivam whatsapp/slack/maily/messenger. K tomu jeste browsani, nejaky mobilni hry a tak.
No a z dosavadnich zkusenosti... prvni smartphone bylo jakesi HTC jeste s Windows Mobile, to jsem mela 5 let, baterka vymenitelna, system toho neumel ani zdaleka tolik jako dnes, ale v te dobe mi stacil. Pak dva Androidy kolem 7 tisic, ty proste po dvou letech uz byly spis tak k vzteku, pomale, nestihajici, tak jsem si poridila novy a ten puvodni jsem dala kamosce, ktera je min narocna (staci ji volani, whatsapp, muj vlak, ctecka a mozna nejaky jednoduchy karty nebo neco takovyho). Pak dalsi Android za 5 tisic, ten jsem planovala na prechodne obdobi zhruba roku a pul, nez si poridim iphone, ale ten jsem si nakonec poridila uz po trictvrte roce - a za tu cenu od nej fakt cekam, ze da aspon tech 5 let.

Cely je to proste o tom, co clovek od mobilu ocekava. Pokud nekomu staci pravekej na volani, at ho klidne pouziva. Spouste lidi staci nejaky jednodussi smartphone kolem 4 tisic. A pak se najdou i takovi, kteri proste mobil pouzivaji furt a na vsechno mozny, a ti maji pak i vyssi naroky. Nektere z nich se daji v pohode splnit mobilem kolem 6-10 tisic, nekteri miri jeste vys. Nekdo ty drahy telefony fakt vyuzije, nekdo si je kupuje jen z rozmaru. Kazdopadne treba moje aktualni naroky bohuzel momentalne splnuje pouze iOS. Takze sice je to drahy jak prase, ale stalo mi to za to si ten iphone koupit.

Jsem stará škola, stačí mi tisíciletý telefén. Manželka je opačného názoru (překvapivě ]:)) - čím víc výkonu a funkcí, tím víc Adidas. Když utopila smarta (nějaký Huawei či co) v záchodě, koupil jsem jí Xiaomi 4X. Chtěla jabko, ale na to jsem neměl. Stačí jí a miluje ho víc než mě.

Já prostě nic takového nepotřebuju. Zavolám, v nouzi nejvyšší pošlu SMS. Ale chápu: můj mladší /25/ kolega bez kosti nejde ani srať. Svět sa řítí do čortovy řiti.

Přesně takhle je potřeba to brát. Když má někdo telefon jen na volání a v krajní nouzi na SMS, vystačí si stále s telefonem z roku 2000. Pro člověka, který na telefonu pracuje, nedá ho z ruky, je to záležitost na dva roky. Sám měním telefon po dvou letech i když bych s ním ještě vydržel vydržel a to z důvodu, že po dvou letech dostanu z prodeje nezanedbatelnou část pořižovacích nákladů zpátky. Po čtyřech letech je problém ho vůbec prodat a než se dřívější vlajkové lodě zbavit za 2000, radši si ten telefon nechám.

Já teďka trošku z jiného soudku. Dnes mi bylo dáno vidět mladou rodinu, jak prochází kolem kvelbu mojí (pro kterou jsem šel). Maminka dlábí kost, tatínek dlábí kost, chlapeček smutně šmatle za nima. Nechápu. Ale jsem stará škola - možná je to dneska normál. Mně by připadalo skvělé, kdyby se manželé drželi za ruce uprostřed s potomkem a bavili se mezi sebou. Su až tak blbý? Mobilní technologie vůbec neměly přijít na svět...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru