Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Foobar2000, SACD a konverze

Asi tak, pomocí těch dvou zmiňovaných softwarů mi to bezbproblému předělá do patřičných kodeků a formátů jak jsem psal - viz výše.
A jestli je to celých 96 kHz nebo 88,2, to už je fakt detail a nebudu to řešit. Vlastně chci řešit jen a pouze to, jak udělat, aby foobar konvertoval a přehrával už rovnou v plné kvalitě - ukazuje totiž pouze 44,1 kHz a takto to určitě být nemá. Na netu v angličtině kdesi psali cosi o tom, že proč přehrává a konvertuje pouze do 44,1 kHz a kdosi tam zmiňoval nějaký chybějící modul či instalační balíček, který právě pak dokáže konvertovat a otvírat (přehrávat) v té původní, nebo alespoň nejblíže nejvyšší kvalitě, jaká na SACD je. 44,1 kHz určitě není o.k.. Proto se ptám, který modul to je a kde ho seženu na doinstalování do FOOBARU? Stejně jako SACD modul (dll) a nebo DVD-A mi ve foobaru chybělo a nešlo SACD ani DVD-A přehrávat ani konvertovat. Po doinstalování těchto modulů (foo_input_sacd...) atd... to pak už bez problému běželo.

Dotaz tedy směřuje tam, jak to je s tím modulem a jak udělat, aby foobar konvertoval v kvalitě, jaké je SACD a ne pouze do 44,1 Khz. To se týká i samotného přehrávání.
Jinak ano, převodník mám, jenže nechci dělat konverzi přes dva kroky přes zmiňované programy, což je na více než hodinu práce, ale pomocí FOOBARU. Doufám tedy, že mě chápete a že mi kdyžtak poradíte. Ostatní okolnosti, co se tu řeší, jsou sice pravdivé, ale akorát zdržují v dané problematice. Mě zajímá čistě a jen pouze teď ,,aby foobar přehrával a konvertoval SACD v takové kvalitě, v jaké byl nahrán". A ne do 44,1 kHz - chybí tam prý nějaký instalovaný modul, který je třeba jako zmiňované moduly na SACD a DVD-A, doinstalovat.

Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny