Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Foobar2000, SACD a konverze

Však já to na PCM nepřepočítávám. Dobře, ještě jednou
Na převod používám zmiňované softwary ,,iso2dsd" a ,,dBpoweramp" - nejprve dojde k převodu SACD(iso) na výstup DSDIFF, následně .dff soubory převedu na WAV, kde Bitová hloubka (Bit depth), vzorkovací frekvence (sample rate) a channels (kanály) jsou nastaveny ,,jako zdroj - (as source) - takže nedochází určitě k žádnému dopočtu. Konverze probíhá dle zdroje, tzn. pokud zdroj má požadované vlastnosti a hodnoty, tak konverze se provede na hodnoty tak, jaké má zdroj. Kdybych nastavil pevné hodnoty (ruční), tak ano, už dochází ke konverzi s dopočtem.

U FOOBARU jde pouze 88,2 kHz, protože zkrátka FOOBAR neovládá takovou konverzi, kde neumí převzorkovat na plnohodnotné hodnoty SACD. Proto nekonvertuje do 96 kHz ale do 88,2 kHz. Zkrátka FOOBAR k tomu není uzpůsoben, je potřeba jiné softwary k tomu uzpůsobené, naštěstí některé z mnoha mám. A jak jsem říkal, zmiňovaný převodník mám. Do PCM tedy nepřevádím, to převádí právě FOOBAR a "jen" do 88,2 kHz.

Tak díky za rady a poznatky, budu tedy využívat ty softwary. FOOBAR je jinak skvělý, protože dokáže právě konvertovat DVD-A, což zase neumí většina nebo téměř žádný jiný software, takže FOOBAR budu používat hlavně na DVD-A a ostatní média, přehrávání a konverzi. Na SACD pak jiné.

Díky, mějte se :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny