Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno HEVC settopbox s USBeckem

Kvalitu to ukazuje az po zasynchronizovani na stream a prave synchronizacia je velmi narocny proces ak stream obsahuje chyby napriklad od interferencnych produktov. Mozno si si vsimol, ze niekedy trva prepnutie na iny (slabsi) stream ovela dlhsiu dobu, nez obvykle.
Mozno ta prekvapi, ze sila signalu je merana (samplovana) vzdy na zaciatku kazdeho ramca. Pocas doby prijmu celeho ramca az do konca to ma stalu (metoda sample & hold) uroven signalu aj ked sa moze menit. Teplomer na tieto zmeny ovsem nereaguje a dokonca nereaguje ani na uroven signalu kazdeho ramca, ale jeho hodnota je priemerovana z prijmu vsetkych ramcov za nejaku casovu jenotku (zvycajne 1 sekunda). Kazdy ramec moze mat inu hodnotu signalu a v bytovych podmienkach s bytovou antenou to kolise celkom hodne.
O kvalite by som mohol popisat cele litanie, pretoze to je imaginarna velicina a kazdy vyrobca si ju pocita vlastnym sposobom, preto niesu vyrobky navzajom kompatibilne do sposobu co ukazuje teplomer kvality. Nieco ine je hodnota SNR, ktora je stanovena normou a definuje aka hodnota je este prijatelna pre prijem za presne stanovenej chybovosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny