Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nenačte se ani bios

Ahoj,
psal jsem tu nedávno dotaz, týkal se zpomalení počítače. Nyní se situace změnila, takže pro přehlednost píšu nový dotaz. Při činnostech jako vypalování nebo formátování harddisku se počítač vypínal a bylo třeba ho vytáhnout ze zásuvky a znovy zapojit (podle slov bratra), aby zase fungoval. Nicméně po jednom vypnutí již nejde zapnout vůbec. Po zmáčknutí POWER tlačítka se začnou točit větráčky, a to je naprosto všechno. Zkoušel jsem jiný zdroj, nicméně výsledek byl stejný. Roztočí se větráčky, ale na monitoru se nic neděje, počítač nevydává ty pazvuky, co jsou slyšet při načítání (paměti, bios apod.), prostě nic. Připománám, že mám desku Asrock K7S41GX, AMD Athlon(tm) XP 2200+, paměti 256 Hynix + 512 Thornton, GYGABITE RADEON 9200, harddisky Seagate 320 GB a Western Digital 160 GB (systémový), WIn XP Professional. Myslím že to bude deskou, ale jestli máte jakýkoli nápad, tak prosím odepište. Díky

Kryštof

Předmět Autor Datum
poodpajaj vsetko nepotrebne (disky, mechaniky, nepotrebne PCI karty apod). Skus vytiahnut knoflikbat…
MM.. 26.06.2008 13:59
MM..
Mam pocit ze asi mas desku v haji. :-/
virus 26.06.2008 14:00
virus
Nejspis je deska v kremikovem pekle. Nemas na ni nadmute elyty?
mif 27.06.2008 11:17
mif
Skusil jsem tam vrátit starou desku JetWay V266B, která měla nafouklý kondíky a sekala počítač. Počí…
maherik 27.06.2008 15:21
maherik
Jake kolecka na procesore??? ::) Ak sa ti CPU silno ohreje tak nesedi dobre chladic alebo sa netoci…
MM.. 27.06.2008 15:47
MM..
Psal jsem že se to změnilo, nevím jak to je možný že to předtím nešlo.
maherik 27.06.2008 21:20
maherik
Chladič procesoru musí bezpodmínečně držet ve všech čtyřech úchytech!
jirka44 27.06.2008 16:04
jirka44
Zapomněl jsem napsat důležitou věc - naté desce, kde se to alespoň rozběhne, ale způsobuje to ty pot…
maherik 27.06.2008 21:19
maherik
To treba prichytit tak ako to bolo prichytene povodne. Bez toho sa to bude prehrievat. Inac ak mas c… poslední
MM.. 27.06.2008 21:23
MM..

poodpajaj vsetko nepotrebne (disky, mechaniky, nepotrebne PCI karty apod). Skus vytiahnut knoflikbaterku zo zakl.dosky na par minut (PC musi byt vypnute z 230V).
Ak nic z toho nepomoze tak je na 95% vadna doska (zvysnych 5% moze byt problem s RAM - skusit dotlacit RAMky do dosky, grafikou alebo zdroj :)

Skusil jsem tam vrátit starou desku JetWay V266B, která měla nafouklý kondíky a sekala počítač. Počítač se opravdu rozběhl, takže na vině zřejmě bude ta nová deska Asrock, kterou se chystám brzy reklamovat. Jenomže já mám podezření, že je chyba ve více věcech. Když jsem se pokusil přeinstalovat Windows, při načítání CD se na obrazovku napsalo: "řádek 1622 souboru INF\i386\txtsetup.sif je neplatný. Instalace nemůže pokračovat. Ukončete instalaci libovolnou klávesou." a když jsem to resetnul, na úvodní obrazovce se vypsalo: "BIOS checksum error. Detecting floppy drive A media... INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER". Pomohlo jenom, když jsem počítač vypnul a vytáhnul ze zásuvky, nicméně dál jsem se nedostal. Problém by snad mohl bejt v procesoru, kterej se během několika minut ohřeje skoro na 80 °C, i když jsem vyměnil větráček. Zajímalo by mě jestli to může být tím, že na procesoru chybí jedno z těch čtyř tlumících koleček. Možná bych měl přidat pastu, nevím. Chtěl bych se tedy zeptat na ten procesor a taky ty hlášky, co to může být. Je možné že problém je prostě v obou deskách.

Jake kolecka na procesore??? ::) Ak sa ti CPU silno ohreje tak nesedi dobre chladic alebo sa netoci vetrak na nom, ano to moze sposobovat problemy. Alebo tam mas problem s RAM (ake tam mas RAM moduly?) V BIOSe skusit load defaults.

Si pisal predtym ze sa to vobec nerozbehne, tak ako vlastne?

P.S. CPU takmer urcite nie je pokazeny, bud mas problem s chladicom alebo aj s RAM atd. Moze byt aj ze tieto problemy robi zdroj. ... a skus dotlacit chip BIOSu do patice.

Zapomněl jsem napsat důležitou věc - naté desce, kde se to alespoň rozběhne, ale způsobuje to ty potíže, upadává nějaký kový panýlek (chladič), pod kterým je napsáno "VIA KT266A Chip". Ale když jsem to zkoušel rozběhnout, tak jsem ho tlačil na ten čip. Omlouvám se, uplně jsem na to kvůli tomu procesoru zapomněl.

To treba prichytit tak ako to bolo prichytene povodne. Bez toho sa to bude prehrievat.
Inac ak mas chladic procesora len na 3uchytkach to je tiez zle a skontroloval by som CPU ze ci si na CPU neulomil roh chipu ak to ma holy chip (neviem ako presne vyzera tvoj CPU), to by si mohol potom CPU zahodit.

plus vsetko to co som pisal vyssie. Ak to nevies rozbehat odnes to niekde kde maju nahradne komponenty aby zistili co je zle a rozbehali to, zadarmo to ale nebude, hlavne ak budu menit nejaky vadny komponent... Prip. bude treba novy chladic CPU ak ho mas zlomeny apod, mozes poprosit niekde kde predavaju/skladaju PC nech sa na to pozru ze co do toho potrebujes kupit nech to funguje..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru