Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pc zapíná-vypíná

Dobrý den windows 10 mi furt nutil aktualizace instaloval vše sám i když jsem update zakázal protože tento update mi vždy pokazil celej zvuk ani reinstall driveru audia nepomohlo co vždy pomohlo bylo vrátit (obnovit) předchozí build systému ale teď když jsem dal obnovu tak to začlo pak si to "resetlo" vše stejně jako vždy při obnově ale pak PC po dalším načítání ukázalo kolečko načítání pak se tam tak na 1 sekundu oběví obnova předchozího buildu atd... a za se se jakoby resetne a tohle furt dokola nevím co stím ani to vární nastavení nejde dát (počítáč se nepovedlo dát do továrního nastavení) neprovedly se žádné změny.

Předmět Autor Datum
Pri noťasi. Vypni, vyber baterku, odpoj napájanie na 5-min., zapni. Ak nezaberie, jedine z ISO W10 n…
Ahasver Chamachir 03.04.2018 18:31
Ahasver Chamachir
z ISO W10 nabútovať PC a "prešrotovať" komplet desinu. v mém případě asi nic jinýho nezbývá noteboo…
User1211 03.04.2018 18:36
User1211
EaseUS Todo Backup je free backupper, robí Image oddielu pod Linuxom, aby nedošlo k narušeniu integr…
Ahasver Chamachir 03.04.2018 19:05
Ahasver Chamachir
Asi nezbude než reinstal, ale vracet se neustále ke starým buildům je divné. Spíš je třeba se zamysl… poslední
leo 03.04.2018 20:14
leo

Pri noťasi. Vypni, vyber baterku, odpoj napájanie na 5-min., zapni. Ak nezaberie, jedine z ISO W10 nabútovať PC a "prešrotovať" komplet desinu.

Je nutné pri každom vyladenom OS mať spravenú bitovú zálohu systémových oddielov. Jedine tento spôsob je zaručene overený a funkčný pri obnove OS v priebehu pár minút.

z ISO W10 nabútovať PC a "prešrotovať" komplet desinu.

v mém případě asi nic jinýho nezbývá notebook nemam je to stolní PC no :/ no nic díky za radu jde se na to (potom se dělá hned bitová kopie nikdy jsem ji nědělal teď vím že už se bez toho neobejdu díky moc)

EaseUS Todo Backup je free backupper, robí Image oddielu pod Linuxom, aby nedošlo k narušeniu integrity dát v prípade zálohy live, za behu spusteného OS.

Taktiež je možné v Tools - EnablePerOS vyrobiť priamo na pevnom disku dualboot s výberom po reštarte mašiny (W10 + EaseUS Todo), teda nemusíš extra špekulovať s výrobou externého nosiča na cd/fleške v prípade obnovy systému niečo hľadať a cpať do mechaniky či usb-portov.

Osobne mám skomprivoanú zálohu uloženú na duhom logickom oddiele pevného disku, pripravenú vždy po ruke. Kópiu zálohy mám tiež uloženú mimo, na bezpečnom externom úložisku ložiska hdd a detto aj na fleške, náhoda je blbec.

EaseUS Todo Backup Workstation (je síce platený), osobne používam roky po ukončení podpory Ghost, od Norton Symantec. Momentálne je to TOP No1 na trhu medzi backuppermi určený pre lamy, pre jeho jednoduchosť, natívne ovládanie.

--------------

Ešte ma pri stolnej mašine napadlo. Odpoj napájanie 230V, "vyskratuj" Bios Jumperom (plastová blbina vedľa CMOS) alebo vylupni pecku a spoj metalom kontakty pod peckou na dobu 60sec. Týmto sa nastaví Bios do výrobného. Zapoj mašinu do 230V/50Hz siete. Možno sa desina chytí. Lebo W10/8x vyžíva tzv. fastboot, rýchly štart, ktorý pozostáva z dvoch spánkov, Hiberfile a RAM. Odpojením zo siete a skrat Jumperom vedľa CMOS, by sa mali tieto dáta v RAM vymazať.

Asi nezbude než reinstal, ale vracet se neustále ke starým buildům je divné. Spíš je třeba se zamyslet, co je špatně v HW. Na slušně funkčním HW nejsou nové buildy žádná katastrofa, chodí normálně, chyba může být automatická instalace driveru, kdy se nějaký spec. ovladač nahradí generikou MSoftu. Tam je třeba zakazovat, nainstalovat jen nejnovější sestavu W10 a dát origo ovladače od výrobce zařízení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru