Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televizor s DVB-S + kompatibilita s mpeg-4

Dobrý den...
Chci si pořídit nový televizor, ale je tady mnoho otázek, na které jsem nenašel odpovědi...

Uvažuji o satelitu. K tomu mi přijde dekóder, ale proč mít zbytečně krabičku u televize, když ho můžu mít v TV? Ale kolik kvalitních TV s DVB-S se vyrábí? Jaké jsou ty TV??? To je 1. dotaz...

Za několik málo let digitální formát přejde z mpeg2 na mpeg4, to ovšem dekódery v dnešních televizích nepodporují a nehodlám si potom kupovat novou televizi. Nebo existují existuje taková televize s DVB-S a podporou mpeg4???

Nebo se na to mám vykašlat a přežít krabičku vedle TV a další nadbytečný ovladač???

Předmět Autor Datum
Ja osobne som TV s DVB-S este nevidel, len s DVB-T. Ale je pravda ze som to ani nehladal. Pozri si s…
MM.. 26.06.2008 17:46
MM..
Neviděl jsem už hodně dlouho TV se zabudovaným satelitním příjmem. Myslím, že nemá cenu něco takovéh…
nononot 26.06.2008 19:54
nononot
Hodně drahá ale kvalitní německá značka Loewe mívá v TV jak DVB-S a DVB-T. A některé typy měly mít í… poslední
Karel_ 26.06.2008 22:16
Karel_

Ja osobne som TV s DVB-S este nevidel, len s DVB-T. Ale je pravda ze som to ani nehladal. Pozri si shopy s elektronikou.
Na DVB-S je lepsie extra prijmac s CI slotmi prip. dekodermi podla toho co chces prijmat, pripadne aj s HDD aby si si mohol nahravat, prip. aj s pripojenim LAN (pre PC), apod. Alebo ak urobis zmluvu s niekym kto vysiela nejaky DVB-S balik (free su aj tak len hovadiny), tak ti zvyknu poskytnut aj prijmac.

DVB-S s mpeg4 sa vola DVB-S2 DVB-S2, prip. moze byt oznacene ako HDTV, ale treba sa uistit v navode ze tym HDTV je fakt myslene DVB-S2. Ja osobne netusim ze ci je to vobec uz na trhu.

Neviděl jsem už hodně dlouho TV se zabudovaným satelitním příjmem. Myslím, že nemá cenu něco takového hledat. Ta samostatná " krabička " má taky svoje výhody- můžeš ji připojit k jiné TV, pouštět si satelitní rádia, jednoduchý upgrade.. Ovladač můžeš mít jeden- univerzální :-)

Hodně drahá ale kvalitní německá značka Loewe mívá v TV jak DVB-S a DVB-T. A některé typy měly mít í mpeg4. Zn Sony Bravia měla sice jen DVB-T ale s volným slotem pro dekodér placených programů o kterém prohlašovali že do něj budou míti dekodér Mpeg4.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru