Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Super-citlivé klávesy

Zdravím,
před časem mi začala blbnout klávesnice u notebooku.
Potíž je malinko kuriózní, některé klávesy (levý ALT, písmeno "E") ne, že by nereagovaly, ale staly se naopak hyper-citlivými. :-)
Klávesy jsem zkoušel vyloupnout, vyčistit od nečistot a vyfoukat. Chvíli se zdálo, že to problém vyřešilo, ale asi to nebude tím, popř. je ona nečistota někde hezky zalezlá a schovaná. Před delší dobou jsem zkoušel i NTB částečně rozebrat, vypojit klávesnici od základní desky a zase připojit, zda není špatný spoj tam.

Nyní jsem však vypozoroval, že když vyloupnu klávesu, je vše OK. Poté když i jen položím/dotknu se prstem na ten úzký gumový kulatý čudlík (ale nepromáčknu), tak už to vyhodnotí, že je klávesa stisknutá a kupříkladu nemohu scrollovat myší nebo psát na klávesnici, protože už to vyhodnotí jako klávesovou zkratku (ALT + ...). Takže prakticky bohatě stačí i jen hmotnost klávesy (část s natištěným písmenem) ke "stisku" klávesy (ačkoliv ani "nepropadne"). Pak stačí "jen" nehtem nadzvednout plošinu (vrchní část klávesy) a sepnutí pomine.

Chápu, že mám nadmíru inovativní (=dotykovou) klávesnici, ale přesto, nemáte tušení, jak to vyřešit bez výměny celé klávesnice?
Foto klávesy: klavesa.jpg

Nebo mám zkusit prostě všechny klávesy vyloupat a ještě jednou pořádně pročistit? Potíž je, že třeba něco může být zalezlé pod těma dvěma pohyblivýma čtverečkama spojenýma do sebe (viz foto, to, co obklopuje gumový světlý čudlík) -- tam se však někdy blbě dostává -- dají se taky nějak odendat, aniž bych je celé ulomil?

Díky za každou radu. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mrknul bych na spodek krytu klávesy. V místě (střed) doteku mechanismu spínání očistit případně mírn…
Stefran 06.04.2018 13:43
Stefran
Spodek krytu jsem samozřejmě taky očišťoval. Spodek je zhotovený z takového lesklého hladkého plastu…
klavesnice 06.04.2018 14:02
klavesnice
ale nevím, zda si tím ubroušeným mikrogramem pomůžu Vem si kousek podobného odpadového plastu a nat… poslední
Stefran 06.04.2018 20:01
Stefran

Spodek krytu jsem samozřejmě taky očišťoval. Spodek je zhotovený z takového lesklého hladkého plastu, ale zrovna uprostřed je naleptaný a "rozlitý" matnější plast s hrubším povrchem (zhruba hrubým jako vrch krytu), ale to vypadá, že je už od výroby. Zbrousit se to samozřejmě pokusit mohu, ale nevím, zda si tím ubroušeným mikrogramem pomůžu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru