Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Připojení grafické karty přes ExpressCard

Ahoj,
proházel jsem si různé periferní hračky pro notebooky na aliexpresu a narazil jsem na externí "docking box", který se dal propojit s notebookem přes rozhraní ExpressCard, ne přes dokovací konektor. Mimo jiné ta dokovací stanice měla PCIe a tím pádem bylo možné používat libovolnou externí grafickou kartu. To mě docela zaujalo. Mám notebook s rozhraním ExpressCard a dostal jsem pracovní, takže je navíc a prodávat se mi ho nechce. Na druhou stranu, má jen slaboučké Intel HD Graphics 620 a já mám docela rád WoT. Myslíte si, že to může fungovat? nebo je to nějaký čínský bazmek, který už z principu nefunguje. Nevím, zda to ExpressCard umí a navíc je to přes kabel dlouhý tak půl metru. Mašinka stojí od 35 do 100 dolarů, dle prodejce. Díky za postřehy.

Předmět Autor Datum
Zázraky bych od toho nečekal, a už vůbec se neupínal na to, že to bude fungovat - podpora by musel a…
touchwood 09.04.2018 07:08
touchwood
Fungovat to zrejme bude, ale na hrani zapomen. "Komunikace" mezi CPU a GPU bude otresna, pokud budes…
Dwane Dibbley 09.04.2018 10:48
Dwane Dibbley
Díky za odpovědi. Tak trochu jsem měl tucha, že to nebude tak jednoduché. Koukal jsem na youtube, kd… poslední
PaveJan 09.04.2018 12:35
PaveJan

Fungovat to zrejme bude, ale na hrani zapomen. "Komunikace" mezi CPU a GPU bude otresna, pokud budes neco pocitat jen na karte, tak by to vyuziti snad mohlo mit. Na hrani s externi grafikou tak maximalne razer core (a ted je tusim jeste neco obdobneho od jineho vyrobce), ale to jede pres Thunderbolt a jen samotna pixla je draha jak zlaty prase.

Díky za odpovědi. Tak trochu jsem měl tucha, že to nebude tak jednoduché. Koukal jsem na youtube, kde jim to funguje - těžko říci jak moc dobře a zda to není nějaký fake a dočetl jsem se, že maximum je 150 W a pak se adaptér sekne. Možná by to šlo obejít kartou, která má vlastní napájení. Jinak notebook má jak dokovací konektor, tak i EpxressCard slot. Jestli se někde domáknu levné nebo použité karty, tak to stejně asi prubnu :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru