Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem slozitejsi kontingenci tabulka v excelu

Zdravím,
potřeboval bych pro callcentrum vytvořit kontingenční tabulku, která bude sledovat úspěšnost operátorů a nevím jak na to. Tabulka, z které chci vycházet bude zhruba v tomto tvaru. [url=http://www.imagehosting.cz/images/v1wsw.png
]v1wsw.png
[/url]
Do kolonky objednávka chci zadávat buď "ano" nebo "ne" a počet chci vést u jednotlivých operátorů v tabulce. Dále pak stav. Ten se bude vyplňovat v případě, že u objednávky bude "ano" a budou tam 2 možnosti, buď "prošla" nebo "neprošla" a počet chci taky uvést v tabulce.

Takhle nějak by kontingenční tabulka ve výsledku měla vypadat: v2xux.png

Jak toho docílit prosím? Předem děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
Zacni tim, ze pokud bude u objednávky ano, budou za tím 2 sloupečky - prošla a neprošla, kde budeš m…
Jan Fiala 09.04.2018 09:23
Jan Fiala
kvôli jednoduchosti: aby si nemusel používať filter (ktorý znemožní vidieť celkový počet objednávok…
robert13 09.04.2018 09:27
robert13
Díky za pomoc. Oběma. poslední
exscelis 09.04.2018 10:03
exscelis

Zacni tim, ze pokud bude u objednávky ano, budou za tím 2 sloupečky - prošla a neprošla, kde budeš mít třeba X nebo 0/1. Pak se ti to bude jednodušeji počítat. Šlo by to i z jednoho sloupečku, kde spočítáš Count a podmíněný count třeba na prošla a od sebe odečteš.

kvôli jednoduchosti:
aby si nemusel používať filter (ktorý znemožní vidieť celkový počet objednávok - viď tabuľka hore), odporúčam stav neoznačovať v jednom stĺpci hodnotami prošla - neprošla, ale v dvoch stĺpcoch - viď tabuľka dole.
V takom prípade potom vidíš celkový počet objednávok u jednotlivých operátorov a u každého operátora z objednávok označených ako "áno" počet prošlých a neprošlých.

Nesmieš však zabudnúť, že kontingenčná tabuľka sa neaktualizuje sama. Po doplnení tabuľky alebo zmenách v nej musíš dať kontingenčnú tabuľku "obnoviť"
Taktiež bacha na pridávanie riadkov. Kontingenčná tabuľka pracuje nad zadefinovanou oblasťou.

Doplnil som Ti zam aj podmienené formáty: pokiaľ v tabuľke zmeníš "ne" na "ano", podfarbí sa Ti riadok, aby si vedel, že je potrebné vyplniť, či objednávka prešla alebo nie.

Ale ako píše Jan, pre takto jednoduchú tabuľku to môžeš riešiť aj vzorcami namiesto kontingenčnej tabuľky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru