Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Používám LibreOffice a trefoval jsem se pomocí měření pravítkem do poštovní poukázky A a celkem snad…
Rce 10.04.2018 03:13
Rce
"Vypisoval" jsem takto více formulářů. Formulář jsem naskenoval a vložil na pozadí dokumentu. Textov… nový
ml1 10.04.2018 11:37
ml1
Toto jsem řešil pro potřeby potisku CD. Na tiskárnu se posílá A4, na které je CD v určité pozici, vš… nový
ml1 10.04.2018 11:33
ml1
v skicári (mspaint) nastaviť veľkosť strany a okraje (nastavenie strany) tak aby ostalo voľné len to… poslední
lmik 10.04.2018 18:28
lmik

"Vypisoval" jsem takto více formulářů. Formulář jsem naskenoval a vložil na pozadí dokumentu. Textová pole přes něj (musí být zarovnaná ke stránce, ne k odstavci ... jo to je možná ten fígl ono totiž ve výchozím nastavení jsou nakreslené objekty ukotvené k textu a ne ke stránce). Před tiskem jsem pozadí formuláře vymazal a výsledek dokonalý.

Toto jsem řešil pro potřeby potisku CD. Na tiskárnu se posílá A4, na které je CD v určité pozici, vše ostatní se ignoruje a může tam být cokoliv. Nechápu, proč to nemůže jít jako papír 12x12 s tím že co je mimo potisknutelné mezikruží se ignoruje.
Používám Libre office a tam je možnost zamknout pozici a velikost (nebo jen jedno z toho), což word (alespoň co znám, tj. 95-2003) neměl. Tak jsem si udělal šablonu, s kolečky, která vyznačují plochu, kam mám umísťovat to co potřebuju mít na CD/DVD/BD. K dokonalosti mi chybí jen vypnutí tisku těch koleček, to ve wordu šlo, v LO zřejmě ne, ale to Vás netrápí.

Pak je potřeba ohlídat si nastavení tisku, aby se neměnilo měřítko (nesmí být zaplé třeba přizpůsobení stránce a pod.). nepočítám-li nějaké univerzální ovladače jehličkových tiskáren, tak rozměry výtisku s počítačem souhlasí přinejmenším na milimetry, přičemž nějaký ten milimetr jde na nepřesné podání papíru, které musí být, aby nemohlo být možné padělat soutiskové značky peněz a podobných věcí (dobrá konspirace).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru