Předmět Autor Datum
Udelas "obrazek" veliky jako papir, na nej nacmaras v pozadovane pozici hovadinu a vytisknes to...
Dwane Dibbley 09.04.2018 18:07
Dwane Dibbley
Jestli máš nějaký textový editor, (Word, OpenOffice, LibreOffice) tak tam jde nastavit pozice "loga"…
JoDiK 09.04.2018 18:50
JoDiK
.. a pak to vezmeš na jinou tiskárnu nebo to otevřeš v jiné verzi Wordu a ustřelí Ti to klidně o půl…
Zdenál 09.04.2018 20:10
Zdenál
Používám LibreOffice a trefoval jsem se pomocí měření pravítkem do poštovní poukázky A a celkem snad…
Rce 10.04.2018 03:13
Rce
"Vypisoval" jsem takto více formulářů. Formulář jsem naskenoval a vložil na pozadí dokumentu. Textov…
ml1 10.04.2018 11:37
ml1
Pravítko, zmerať pôvodný dokument na ose X/Y kde bude obrázok a prásknuť v okne textového editora (s…
Nuda 10.04.2018 06:26
Nuda
Toto jsem řešil pro potřeby potisku CD. Na tiskárnu se posílá A4, na které je CD v určité pozici, vš…
ml1 10.04.2018 11:33
ml1
v skicári (mspaint) nastaviť veľkosť strany a okraje (nastavenie strany) tak aby ostalo voľné len to… poslední
lmik 10.04.2018 18:28
lmik

.. a pak to vezmeš na jinou tiskárnu nebo to otevřeš v jiné verzi Wordu a ustřelí Ti to klidně o půl centimetru ;-)

Bohužel, mám vlastní neblahé zkušenosti s MS Wordem a různými ovladači tiskáren. Musím ale spravedlivě konstatovat, že u novějších verzí Wordu a novějších tiskáren už se tak obrovské rozdíly nevyskytují, ale za rozdíl +/- 1 mm bych ruku do ohně nedal.

"Vypisoval" jsem takto více formulářů. Formulář jsem naskenoval a vložil na pozadí dokumentu. Textová pole přes něj (musí být zarovnaná ke stránce, ne k odstavci ... jo to je možná ten fígl ono totiž ve výchozím nastavení jsou nakreslené objekty ukotvené k textu a ne ke stránce). Před tiskem jsem pozadí formuláře vymazal a výsledek dokonalý.

Pravítko, zmerať pôvodný dokument na ose X/Y kde bude obrázok a prásknuť v okne textového editora (s bočnými lištami pravítka) na monitore, logo na požadované miesto.

Alebo oskenovať pôvodný dokument (do CorelDraw, Adobe AcrobatXI Pro....) vložiť svoje logo na požadované miesto, zafixovať, (presunúť ho dozadu) a sken dokladu odstrániť. Zostane na čistom f;A4 iba tvoj obrázok na presnom, požadovanom mieste. Takto sa to robí aj pri obálkach DVR I. trieda s vrátenekou, dotazníkoch, poštových poukážkach, priznaniach, apod. Chce to cvik.

Toto jsem řešil pro potřeby potisku CD. Na tiskárnu se posílá A4, na které je CD v určité pozici, vše ostatní se ignoruje a může tam být cokoliv. Nechápu, proč to nemůže jít jako papír 12x12 s tím že co je mimo potisknutelné mezikruží se ignoruje.
Používám Libre office a tam je možnost zamknout pozici a velikost (nebo jen jedno z toho), což word (alespoň co znám, tj. 95-2003) neměl. Tak jsem si udělal šablonu, s kolečky, která vyznačují plochu, kam mám umísťovat to co potřebuju mít na CD/DVD/BD. K dokonalosti mi chybí jen vypnutí tisku těch koleček, to ve wordu šlo, v LO zřejmě ne, ale to Vás netrápí.

Pak je potřeba ohlídat si nastavení tisku, aby se neměnilo měřítko (nesmí být zaplé třeba přizpůsobení stránce a pod.). nepočítám-li nějaké univerzální ovladače jehličkových tiskáren, tak rozměry výtisku s počítačem souhlasí přinejmenším na milimetry, přičemž nějaký ten milimetr jde na nepřesné podání papíru, které musí být, aby nemohlo být možné padělat soutiskové značky peněz a podobných věcí (dobrá konspirace).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru