Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ms-Dos, M602

Dobrý den mám starý pc 386, a chtěl bych nainstalovat ms-dos a m602 nevíte kde by se to dalo ještě stáhnout a jak vytvořit systémovou disketu dělal jsem to naposledy tak před 20ti lety :-) Myslím že příkazem sys a: c: bohužel disketu již nemám . Děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
M602 se dá v pohodě nasosat. MSDOS 6.22 byly tuším tři diskety, je potřeba instalovat. Příkazem sys…
mif 15.04.2018 14:03
mif
Záleží, co tazatel potřebuje. Toto je naprosto postačující. S tím a M602 se dá počítač alespoň rozje… poslední
ml1 16.04.2018 12:31
ml1

Záleží, co tazatel potřebuje. Toto je naprosto postačující. S tím a M602 se dá počítač alespoň rozject.
Diskety se při troše hledání najdou, nakolik je to legální ponechme stranou (ten PC byl nepochybně před léty prodán i s OS, takže by to nelegální být nemuselo, nebo přinejmenší m$ své peníze dostal). Kdyby bios uměl nabootovat z CD (386 to většinou neuměly, byla k tomu potřeba zaváděcí disketa, která teprve boot z CD zajistila), bude to pohodlnější. Pak bude potřeba ty diskety nějak dostat z toho 1.4MB souboru na disketu. Po M602 jsem se nikdy nepídil, ale určitě to půjde.
Byly to tři diskety, windows byl potom na 10 disket (office97 na 40, ale to bylo lepší dělat z CD). Ale alespoň ten windows bylo lépe nejprve nakopírovat a potom instalovat, pokud to místo na disku dovolilo. Ještě mám takový pocit, že ty diskety (windows a office) byly formátované na 1.6MB, takže pod XP (NT apod.) nečitelné a nevytvořitelné. Stejně tak v USB flopy mechanice (i pod DOS/W9x). Diskety MS-DOS byly normální.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru