Předmět Autor Datum
https://pcsupport.lenovo.com/cz/cs/products/laptops-and-netbooks/lenovo-z-series-laptops/lenovo-z50-…
Wikan 19.04.2018 14:45
Wikan
Asi bych nepokusničil. Nechej ten ovladač,který k tomu dalo Lenovo jako originál. V době,kdy bylo u…
kozakl 19.04.2018 14:58
kozakl
Něco nefunguje? Ovladače na notebook se stahují pouze a výhradně z webu výrobce notebooku, nikde jin…
Machr55 20.04.2018 07:19
Machr55
Kdo ti klikl na mínus je pěknej vul!
jezekhifi 20.04.2018 07:40
jezekhifi
MKc - tobě se to nezobrazuje ? poslední
kozakl 20.04.2018 14:54
kozakl
Ovladače na notebook se stahují pouze a výhradně z webu výrobce notebooku, nikde jinde nehledej! -…
XoXoChanel 20.04.2018 11:54
XoXoChanel
Pokud jsou v notebooku dvě grafiky (což je velice často), originál ovladače - na rozdíl od těch note…
Machr55 20.04.2018 12:31
Machr55
- To je od urcitého modelu, u Intel+NV pouzivam ze stranek vyrobce jen intelacky (nvidia nic neprepi…
XoXoChanel 20.04.2018 13:29
XoXoChanel

Asi bych nepokusničil. Nechej ten ovladač,který k tomu dalo Lenovo jako originál. V době,kdy bylo u Windows 7 tzv. vyhodnocení systému,tak jsem laboroval s ovladači na AMD grafiky. Vždy nejvšší číslo bylo u ovladače,který byl dodán s grafikou. U novějších verzí vždy šlo skore dolů. Nyní to nepoznáš a žiješ pak v omylu.

Ovladače na notebook se stahují pouze a výhradně z webu výrobce notebooku, nikde jinde nehledej!

- "Uprednostnoval" proc né, ale "pouze a výhradně ' je trochu prehnané.
- Nekteri vyrobci kaslou na své zakazniky uz po roce, ostatni jako ovladac davaji 'identicky' ten co nabizi NVIDIA|AMD. (Jestli nekdo neveri tak si je stahnete a ty dva soubory porovnejte !! Z 90% pujde o ten identicky co ma na svych strankach NVIDIA nebo AMD, to plati i pro 'desktop' grafické karty)
*Az u starsich typu NTB kde vyrobci ovladace opravdu upravovali 'drvr' k optimizaci grafického chipu "ano", je to i logické, ale dnes situce neni zcela stejna, navic uz jde o zcela jiné (nové) chipové sady ...

- To je od urcitého modelu, u Intel+NV pouzivam ze stranek vyrobce jen intelacky (nvidia nic neprepina, mozna az Optimus, ale tam jde spise o setrici funkce, nebo vynucenim pouziti vykonécho GCHipu), kde (radic) Intel VIDEO je v obvodu jako prvni, az pak graficky chip (tak IMHO se o zakladni zobrazeni stara Intel, ale mozna se pletu) , Nvidia i AMD oficialni ovladace WHQL osazuji docela casto, s problémem jsem se prozatim nesetkal mozna i naopak, UP zastaralych ovladacu nabizené vyrobcem vyresilo i nekteré problémy s vykonem (jako UPDT z Crimson na Adrenalin Edition, coz mimo jiné prinasi i nejaké SW vylepseni, jako funkce na snimani FPS a podobne)..
* Nemam namysli modely NTB pod rok 2015.

PS : Pozor ! Nerikam ze nemas pravdu, urcite je lepsi 'uprednostnit' ovladace vyrobce, alespon ty ovladace které byly vyrobcem upraveny, opraveny, ale jen nesouhlasim s tim 'jednoznacne'.
- Hlavne u desktop GK si muzes sam vsimnou viz vyse, ze stejne nabizi 'identicky' ovladac, jako kuprikaldu MSI RX@480 na jejich oficialnich strankach, takze to vyjde nastejo, jakoze stahe ten samej ovladac ze stranky vyrobce (ktery se zaruci suportem nejaké 2 roky a pak aktualizace nemusi pribivat, kde alespon diky oficialnim muzu aktualizovat moje APU|IGP, ne objektivne kazdou verzi, ale alespon EDICI jako prechod z Crimson na Adrenalin a jeste ze tak, osobne bcyh nechtel byt treba na 5let starem ovladaci) jestli mi rozumis, sak podivat se muzes sam u porovnani pak uvidis ze jde o tu samou instalacku..(i kdyz rec je spise o integrovanych NTB grafikach)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru