Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Voda a mobil bez dotyku

Zdar,
chci se zeptat. Kamaradka vylila cistou vodu na mobil. Rikala, ze to nebylo moc, ale vedela, ze to muze dopadnout spatne, tak okamzite mobil vypnula, odendala zadni kryt, ale baterii nevyjmula, protoze zjistila, ze je baterie prilepena a nedokaze ji dostat pryc.
Vypnuty mobil teda i s baterii uvnitr frkla do rejze a nechala to tam 2 dny a pak jeste 1 den na vzduchu.

Pak zkusila mobil zapnout, Android sice nabehne, ale bohuzel nefunguje dotykove ovladani.

Blby je, ze mobil nejde vypnout. Dlouhy stisk vypinaciho tlacitka vyvola restart. Zkousel jsem to, zkousel jsem se dostat i do recovery, ale dotyk nefunguje nikde. Asi odesel digitizer.

Dotaz je, zda-li to nejak resit, mysleno pres servis. Sama si to urcite vymenit nedokaze a ja tez ne. Nebo jestli nemate nejakej tip, jak to zprovoznit.

Mobil je Xiaomi Redmi 4A.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, nemyslím si, že metoda s rýží je nefunkční. Včera mi spadl do záchodu Redmi 4A a proto Googlím…
Cutari 07.12.2018 21:40
Cutari
Metoda s ryzi je urcite funkcni, ryze nasava vlhkost, problem je ten, ze zaroven se ti s ryzi dostan… poslední
RedMaX 07.12.2018 21:45
RedMaX

Ahoj,
nemyslím si, že metoda s rýží je nefunkční. Včera mi spadl do záchodu Redmi 4A a proto Googlím podobné případy. Hodil jsem ho tam přes noc a telefon nyní funguje zcela bez problémů. Je nutné s tím něco dělat, nebo bude fungovat i dál už normálně? Četl jsem o tom milion mobily, tímhle fórem konče a všude se píše něco jiného :).

Metoda s ryzi je urcite funkcni, ryze nasava vlhkost, problem je ten, ze zaroven se ti s ryzi dostane do telefonu bordel, takze osobne jsem za lepsi variantu zacal povazovat fen a nasledne nekolik dni vysusovat nad topenim. No napis za tyden, jak jsi dopadl, vetsinou chvili trva nez ta uz pritomna koroze zoxiduje vsude kde to jde a neco prestane fungovat. Nicmene co jsem nekolikrat byl u navlhnuti telefonu, tak vyslovene nahoda, jestli to prestalo fungovat nebo to bezelo dal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru