Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaká je výdrž/spotřeba smartphonu při hotspotu/tetheringu/sdílení ? U mě vysoká

Mě nejvíc překvapuje, že ta spotřeba 400mA je prakticky konstatní (na grafu to je jako furt rovná přímka se několika údolími menší spotřeby (např 300 jen), skoro, jako kdyby regulacni obvody víc telefonu nedovolily a nutily telefon throttlovat. POZOR: ta spotřeba je masivní i když nejen žádný traffic neprobíhá, ale i když ani není žádný klient připojen přes wifi – pod 230mA nejde, CPU load 22%). Při stahování je spotřeba zmíněných 400mA. Dokonce i když nic se neděje, pak si stáhnu např 20kB stránku, tak to na pár sekund (asi 5s) je 400mA).
- Pozor psal jem o navigaci v menu, nebo čtení textu (30-60mA). Při navigaci GPS má spotřebu 90-120mA (kolem 10h provozu) – to je zase úsporné, stejně tak jako idle (4mA, to je famozni)
- Údaje jsou čtené pomocí aplikace na monitoring. Připojení je HSPDA (3.5G)

Je možné, že když je telefon starý 9 let, že nemá nějak optimalizované tyhle funkce (nebo dedikované HW a akcelerátor wifi nebo algoritmy na routing paketů) – musí na to být speciální aplikace, nejde o součást systému...

Jo zajímalo by mě právě, jak jsou na tom dnešní telefony... Právě jak dlouho takový hotspost dokáže běžet nebo při jaké spotřebě (čas= kapacita/spotřeba)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny