Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Neznáme zařízení USB

Zdravím,

může mi prosím někdo poradit. Mám MIDI keyboard KEYSTATION mini 32 a ten by mělo stačit zapojit a ovladače by se měly samy nainstalovat. Jenomže mi to ve správci zařízení ukazuje Neznáme zařízení USB (požadavek popisovače zařízení selhal).
Což je dost divný, protože když to zapojím do laptopu, na kterém mám taky Windows 10, hned mi vyskočí, že se zařízení Keystationmini32 nastavuje a všechno funguje. Zkoušel jsem všechny USB porty a bez šance. Jediný, kdy se to v nějakém portu chytne, je když použiju originál kabel ke klávesám, který je ale celkem krátký, což nechci. Když jsem se ho ale pokusil nastavit USB prodlužovacím kabelem, opět to nefungovalo.
To je celý divný. Mám tu několik USB-Mini USB kabelů a dneska jsem koupil jeden kvalitnější (pozlacený) a ani s tím to na PC nejede (na laptopu ano).

Máte prosím někdo nějaké vysvětlení?

Základní deska PC GA-Z97X-Gaming 3
USB 2.0
USB 3.0

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
keystation je pomerne velký žrút energie/v pracovnom režime berie maximum-500mA/,stačí nevhodné zapo…
audax 26.04.2018 17:53
audax
Jasně, díky. Tak sem nakonec tu USB kartu narval mezi grafický karty, což jsem sice nechtěl, ale jet… poslední
AlesCZX 27.04.2018 19:20
AlesCZX

keystation je pomerne velký žrút energie/v pracovnom režime berie maximum-500mA/,stačí nevhodné zapojenie usb na zákl.doske a je problém,za normálnych okolností na dobre zapojenom usb radiči je to bezproblémová midi klávesnica,ale pokial výrobca zákl.dosky niečo zjednodušil a usb nezvládne stabilne napájať usb zariadenia,je problém....

Jasně, díky. Tak sem nakonec tu USB kartu narval mezi grafický karty, což jsem sice nechtěl, ale jeto low-profilovka, tak to tam nějak ničemu nevadí a snad se neupeče. Kondenzátory tam má do 110 stupňů. Jinak ale, funguje to. Sláva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru