Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CNC a NC nebo mechatronika

V každém případě bych se snažil předejít vystudování oboru na SŠ, který mi v profesním působení nebude k ničemu. Jakou má logiku studovat teorii něčeho a pak jít v praxi dělat něco jiného? Smyslem studia je připravit se na následující ...
To samé platí ve smyslu přechodu ze SŠ na VŠ. Příklad, určitě je pro mě důvěryhodnější mladá lékařka, absolventka medicíny, která předtím vystudovala SŠ zdravotní, než nějaký gymnazista který následně vystuduje medicínu. Ano, naznačuji tím, že je dobré jít cestou, aby student už během studia SŠ nabíral praxi. Teoretik s maturitou ze SŠ příliš šancí nemá.

Doplněno:
Ještě jeden pohled - studium a praxe s ním spojená mi má pomoci vytrénovat myšlení, prostě potrápit mozkovu. Vytrénovaná hlava si pak poradí s kdečím, i v soukromém životě. Lidé kteří vystudovali způsobem že se naučili přes noc na zkoušku a druhý den jim to buď namazali nebo to studenti opsali, takových je dost, k jeich smůle, v praxi pak trpí oni i jejich okolí.

Dobře zvolený obor na SŠ např. elektroprůmyslovce automatizační technika pomůže vytrénovat mozkovnu. Není nutné umět všechnu teorii, nutné je umět efektivně vyhledávat informace, chápat psaný text a nutná je samostatnost. Pokud má člověk vyniknout, musí se naučit přemýšlet a chodit vlastními cestami a nejít úplně s davem.

Ještě zásadní dodatek - nutné je naučit se učit dříve než v prvním ročníku na VŠ. Spousta lidí se neumí čit. Sebedisciplína, vytrvalost ... to chybí většině lidí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny