Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem CNC a NC nebo mechatronika

Co zkusit uvažovat z druhého konce? Vím, nemusí to být lehké, ale stojí za to to zkusit.

Zamyslím se nad tím, jaká práce mě bude v životě naplňovat a hlavně bavit. Představím si to jako Kolbenku, kde bud otrocky tepat 6-14:30 hod. Představím si to jako svoji soukromou firmu s tím, že si vybírám k sobě schopné a potřebné lidi. Musím uvažovat, že vše zestereotypní. Vyberu si VŠ tak, aby mě dopřipravila na profesi. SŠ si vyberu tak, aby mě připravila na VŠ atd. Ještě jedna podstatná myšlenka a tou je soběstačnost a samostatnost. Dnes lze již podnikat od brzského mládí. Živnost vystaví i mladšímu 18 let. Narážím na to, že člověk může být skřípnutý a omezený tím, že si chce otevřít živnost a stát mu brání a přitom je student velmi schopný, ale nemá peníze a potřebuje si vydělat, aby se uživil už během střední školy.
Pokud člověk není hlupák, tak mu protisměrné uvažování až tak nelogické nepřijde. Prostě jinou variantou je, vzít to alternativně od druhého konce.

Pak je ještě možnost, jít za majitelem firmy, kde vím, že se můžu z těch a těch oborů uplatnit a ptát se ho, jací lidé mu chybí, jaké znalosti a schopnosti postrádá u svých lidí, jaké dovednosti jeho zaměstnancům chybí ... takoví lidé jsou pamětníci a zažili na vlastní kůži vývoj na trhu práce, úpadky i pokroky lidstva.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny