Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Psal jsem znovu na info@poradna.net a nikdo neodpověděl

Samozrejme, ze pravdu nema.
GDPR naozaj operuje s pojmom sietovy identfikator a medzi ne radi aj IP adresu. To, ze je je IP adresa osobnym udajom sa opiera o rozhodnutie Europskeho sudneho dvora z roku 2016 (C582/14), kde bolo rozhodnute ze dynamicka IP adresa je osobnym udajom, ale...akosik vsetkym papagajom, ktori to teraz opakuju do nemoty vypadla druha cas suvetia, pretoze uplne znenie znie asi takto....dynamicka ip adresa sa povazuje za osobny udaj vzdy ak hostitel internetovej stranky, ktora tento udaja spracovava ma pravne prostriedky na ziskanie dodatocnych informacii od poskytovatela na identifikaciu osoby.
Inymi slovami Poradna s.r.o. by musela mat pravne prostriedky, aby mohla oslovit ISP a ziskat tak meno, priezvisko, adresu...dotycnej osoby.
Ziadne take prostriedky vsak nemame, ISP nam nikdy neprezradi identitu osoby aj ked mame jej IP adresu, takze IP adresa tym padom nie je pre nas osobnym udajom pokial sud nerozhodne inak.
Naopak IP adresa je osobnym udajom pre vsetkych poskytovatelov internetoveho pripojenia (ISP).
Rozdiel medzi nami a ISP snad kazdy chape a snad je kazdemu aj jasna logika rozhodnutia Europskeho sudneho dvora.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny