Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zapnout "beep" zvuk u základní desky

Zdravim,

před asi měsícem a půl jsem si koupil a nechal sestavit PC u CZC. První týden vše v pořádku, až jsem jednou o víkendu chtěl zapnout PC a to najelo pouze do BIOSU. Dostal jsem zde radu, že by to mohlo vyřešit default nastavení BIOSU. To pomohlo. Ovšem o týden později se to stalo znovu. LED kontrolka při zapnutí PC svítí červeně a najede pouze BIOS, ale žádné beep kody neslysim (kde je zapnu, abych měl nějaký odrazový můstek?). Když do PC zapojim flashku, kde jsou windows, dostanu se do instalátoru, kde mně to ale nepustí dále, páč mi to nedetekuje HDD. Teď tento problém nastává čím dál častěji, vždy po vypnutí PC přes noc a následném zapnutí ráno se dostanu max. do BIOSU. Zkoušel jsem všechny sloty RAM, bez úspěchu. V podstatě musím vždy čekat, někdy hodinu, někdy 3, nez to zase jde. V čem by mohl být problém?

Jelikož je to sestavené PC, funguje reklamace u CZC tak, že tam zanesu celé PC? Nebo musím jednotlivé komponenty? Rád bych to ale přeci jenom vyřešil doma (v rámci možností), páč je mi jasné, že když to tam pošlu, tak se to třeba během testování nemusí projevit apod.

PC: ryzen 5 1600
Seagate barracuda 1TB
AData XPG Gammix D10 8GB DDR4 3000
Gainward geforce gtx 1050ti
Asrock ab350 pro4
Seasonic energy knight ss-500ET

Trošku delší dotaz, všem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Jestli to nevidí HDD,zkus vyměnit kablíky od disku,případně datový SATA kablík zapoj do jiného SATA…
Karel04 06.05.2018 10:52
Karel04
Můj MSI Mortar taky nevyloudí zvučný tón (aní píp v POSTech). Ze štekru pro pípátko prostě nic nelez…
mif 06.05.2018 10:52
mif
Tak jsem vymenil kablik od HDD a pro jistotu ho zapojil i do jinyho slotu a naskocilo to. Tak budu d… poslední
Kemvro 06.05.2018 11:36
Kemvro

Jestli to nevidí HDD,zkus vyměnit kablíky od disku,případně datový SATA kablík zapoj do jiného SATA slotu.Pokud máš DVD mechaniku,nabootuj třeba nějaké CD live Linux,ať zjistíš,že všechen HW funguje.Případně UBCD,tam máš i testy na HW.
A když to občas jde normálně,překontroluj všechny kabely v PC,hlavně napájení HDD a MB.

Můj MSI Mortar taky nevyloudí zvučný tón (aní píp v POSTech). Ze štekru pro pípátko prostě nic neleze. Vyzkoušeny různé kombinace pinů a pípátek (repro z třiosmšestky, piezo, sluchátkový měnič), nic. Kouzlo beep codes oceníš, až když něco nefunguje, což :-p ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru